Svensk telekom(edi)

FILMEN

"Flimmer" handlar om telecombolaget UNICOM i Backberga. Kjell Bergqvist spelar den pressade chefen Tord som krävs på resultat från sina chefer allt medan han tar ut sin frustration på Kenneth, och dennes oförmåga att kunna leverera företagets årsrapport. Detta är grunden i historien men vi får även träffa andra karaktärer som berör och berörs av det som händer. Vi har aktivister som menar att telemasterna är skadliga och därför saboterar dem vilket i sin tur leder både till sterilitet och ett strömavbrott som hela staden drabbas av.

Kjell Bergqvist är som vanligt lysande som den arrogante chefen som så gärna vill lyckas men som samtidigt är helt oförmögen att behandla sin personal med respekt. Även Jacob Nordenson är riktigt bra som Kenneth. Min första tanke var att ha såg lite ut som Ted Danson, något som han senare i filmen även själv spelar på och att han verkligen ser sådär tråkig ut som karaktären ska vara.

Till en början trodde jag filmen var en komedi och till viss del stämmer det. Filmen är listad som en komedi och jag använder själv det i rubriken på denna recension men den är mer. Det finns en sorg över filmen som slår igenom emellanåt. Man tycker synd om Kenneth och de andra… till och med om Tord trots hans arrogans och detta gör att man mellan skratten även sitter med en liten klump i magen.


EXTRAMATERIALET

Tre kortfilmer som förklarar förkortningarna WTF, LOL och ROTFL. Rätt kul.


TRE SAKER

1. Det är underbart när Kenneth iklädd kroppsstrumpa förklarar varför ett av hans ljus förmodligen är det bästa han gjort…

2. Sissela Benn som många nog känner igen från "Kontoret" dyker upp som receptionist i filmen.

3. Då jag jobbar inom IT-branschen kan jag inte låta bli att skratta åt Kenneths dataproblem.


HANS-ÅKE LILJA (2013-03-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Tre kortfilmer.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA