Fjällbackamorden fortsätter leverera

FILMEN

Film nummer tre i serien "Fjällbackamorden" har fått titeln "Strandridaren" och syftar på en person som förr i tiden vaktade stränderna och rapporterade om eventuella brott. Vi börjar även där, i forntiden, där en strandridare ska hängas.

I nutid hittas två franska dykare döda i havet och ganska snart görs en upptäckt som tyder på att dödsfallen inte var en olycka – utan mord. Patrik (Richard Ulfsäter) blir naturligtvis inblandad för att inte tala om hans fru Erica Falck (Claudia Galli Concha) som alltid är på rätt plats vid rätt tillfälle, eller fel plats.

Det visar sig att det franska paret skapat skvaller i Kungshamn där filmen utspelar sig och givetvis finns det flera som har velat se dem döda. En skatt på havets botten har sin historia ända sedan strandridarens tid och det är den skatten som så många i det lilla samhället vill åt.

Det är en bra story i den här filmen och inte lika mycket handling från förr i "Strandridaren". Men det är tillräckligt för att vi ska få en känsla för handlingen och varför människor i nutid gör som de gör, i alla fall till viss del.

Som vanligt är de här filmerna fullproppade med kända ansikten. Det tåls att upprepa att den här omgången med filmer, baserade på Camilla Läckbergs böcker och karaktärer, är otroligt bra. De är välgjorda och lockar många kända skådespelare. Det gör att filmerna får en extra touch när vi se Marika Lagercrantz i en biroll i stället för en okänd skådespelerska. Det är ännu roligare när skådespelare som vi inte sett på vita duken på länge gör en roll. Ett bra exempel på det i den här filmen är Lina Englund.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen utspelar sig som sagt i Kungshamn och inte i Fjällbacka, det är ett nytt grepp.

2. Jag reagerar på att Erica och Patriks tre barn sällan är med i filmerna och i denna medverkar de extremt lite.

3. Det är en bra scen mellan Mellberg (Lennart Jähkel) och Paula (Pamela Cortes Bruna) i polisbilen som är ganska kort men ändå ger ett lite mer djup, särskilt om du har läst böckerna.


MARIA EREMO (2013-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA