Action, action och lite mer action

FILMEN

Ja, action får man så man tiger i den här filmen. Det är slagsmål, biljakter, motorcykeljakter och en massa annat. Det sprängs och utförs det ena stunttricket efter det andra. Precis vad man väntar sig när man ser en film som denna.

Ethan Hunt och hans lilla gäng är nu nere på fyra personer och egentligen inte ens det. CIA vill stänga ner dem då de menar att de inte behövs längre. Ethan är, föga förvånande, av en annan åsikt och menar att de i stället behövs mer än någonsin då Syndikatet är på väg att ta över. Problemet är att ingen tror att Syndikatet finns på riktigt. De tror att han hittar på för att han blivit galen eller för att dölja de brott han trots allt gjort sig skyldig till under sin tid som agent.

Som vanligt svänger det fram och tillbaka i frågan om vem som är god och vem som är ond. Vem kan man lita på och ven kan man inte lita på? Allt svänger och man får hela tiden tänka om. Men det är som det ska. Det är vad man förväntar sig av filmen.

Drabbningarna är många och det formligen sprutar action om dem. Men det är också precis vad man vill ha om man ser en "Mission: Impossible"-film. När det gäller skådespelarna så är ju Tom Cruise den som märks mest men även de andra gör intryck. Simon Pegg är kanon, Ving Rhames lika så. Sen har vi ju även två svenska skådespelare med. Jens Hultén som de flesta säkert känner igen från "Johan Falk"-filmerna spelar en riktigt elak snubbe som får många chanser att puckla på Cruise och Rebecca Ferguson spelar Ilsa Faust, en agent som ibland hjälper Cruise och ibland inte…

Alla gör en bra insats, manuset är bra, skådespelarna är bra och som sagt så innehåller filmen action, action och lite mer action. Filmen står sig bra mot de tidigare och är minst lika bra som dem.


EXTRAMATERIALET

Vi får massor av bakom kulisserna-material. Vi får se hur vissa scener (bland annat den med flygplanet) spelades in, vi får höra från skådespelarna, vi får se små saker som de gjorde för att knyta ihop den här filmen med de fyra tidigare. Saker som bara de riktigt stora fansen ser.

Det enda negativa med extramaterialet är att alla är så lyriska över Cruise. Han är säkert superbra men lite nyanserat kunde de kanske ändå vara, eller?


TRE SAKER

1. Jens och Rebecca pratar en hel del svenska i filmen men det nämns aldrig att det är svenska. Gissningsvis vill man hellre att publiken ska tro att de är onda ryssar eller liknande.

2. Syndikatet fanns med redan i TV-serieversionen av "Mission: Impossible".

3. Tom Cruise och Ving Rhames är de enda som varit med i alla fem filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (2015-12-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (8)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Commentary by Tom Cruise and the director, Lighting the fuse, Cruise Control, Heroes, Cruising Altitude, Mission: immersible, Sand theft auto, The mission continue.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA