Sorgligt bra

FILMEN

Näst sista Falk-filmen är här och det märks att det börjar dra ihop sig. Första halvan av filmen är både riktigt bra och riktigt sorglig men sen planar den ut lite. Jag tänker inte gå in mer i detalj på vad som händer då jag inte vill förstöra för de som inte sett filmen, men det som händer är både oväntat och tragiskt.

Falk och gänget fortsätter att leta efter förrädaren i de egna leden och den här gången avslöjas det vem han är. Inte heller vem det är kommer jag att avslöja här, men det är någon man känner igen om man kan sin Falk-historia, fast ändå inte någon som är helt uppenbar så på den fronten är jag nöjd. Samtidigt kämpar Falk mot den ryska kvinnan som vill att han ska jobba för dem och det hela intensifieras under filmens gång.

Jag gillar filmen men den är inte lika bra som "Blodsdiamanter". Första halvan av filmen är lika bra men sen planar den som sagt ut och blir lite seg och det händer inte så mycket. Upplägget är dock klart för sista filmen i serien, den sista Falk-filmen för alltid om man ska tro se som gör filmerna och jag hoppas verkligen att man tänkt till och givit serien det slut den förtjänar.

Den här filmen var väldigt svårrecenserad då så mycket händer som man bör få uppleva i första hand när man ser filmen och inte läsa om i en recension så jag ger mig nu och låter er uppleva den själva, men avslutar med att säga att den fyller sitt syfte genom att den får mig att vilja se hur allt slutar.


EXTRAMATERIALET

Trailers för filmerna.


TRE SAKER

1. Det är svårt att recensera en film som man vill prata om men samtidigt inte avslöja något om…

2. Det märks att det är slut snart...

3. Det glädjer mig att man tog till vara på förrädaren och lät det vara någon man kände igen.


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-21)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailers.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA