Sidekicken är död, länge leve sidekicken

FILMEN

Sidekicken i det här fallet är Mikael Persbrandts rollfigur Gunvald Larsson. Ingen har väl nu missat att han i förra filmen dog och nu är borta från "Beck"-filmerna. Förutom att hans sorti kändes rätt krystad undrade jag lite försiktigt om detta skulle vara slutet för Beck och de andra. Fanns det ett liv efter Gunvald? Nu vet vi för i den senaste filmen i serien "Steinar" dyker hans ersättare med samma namn upp. Steinar Hovland spelas av Kristofer Hivju som ni säkert känner igen från "Game of Thrones" och han gör det förbaskat bra. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att påstå att hans intåg är det som kan göra att "Beck"-filmerna lever vidare och att inte sprattlar till och dör nu när Gunvald inte finns kvar.

Själva handlingen i filmen är kanske inte den bästa. En kropp hittas i en nedbränd husvagn där en pundare bott. Beck och Steinar samarbetar för att lösa fallet samtidigt som Becks chef Klas försöker få Steinar att ta över Becks plats i gruppen då han tycker Beck blivit långsam. Beck och de andra är väl inte överförtjust i Steinar till en början men han är så positiv och genuin att de inte kan låta bli att ta honom till sig. Sen visar det sig att han har en dotter som strular till det för sig och där misstänker jag att det finns mer att avhandla i kommande filmer.

Två filmer återstår och sen vet vi inte vad som händer med "Beck"-serien men personligen tycker jag att det känns mer berättigat att fortsätta nu efter Steinars intåg än innan så min förhoppning är att Peter Haber ställer upp igen och att man får med sig Hivju. Då tror jag man lätt kan köra en eller ett par vänder till utan att det blir tråkigt. Sen hoppas jag också att Jonas Karlsson stannar i serien. Han är ett förbaskat bra komplement till Beck. Han är ung och hungrig och på… ofta lite för mycket medan Beck är lite långsammare, men samtidigt rutinerad nog för att ändå lyckas bättre. De kompletterar varandra väldigt bra.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Tur att Hivju pratar Norska och har andra kläder på sig än han har i "Games of Thrones", annars skulle man ha lite svårt att särskilja de åt. Han har ett så speciellt utseende.

2. Håller Beck på att få till det med en kvinna? Ser så ut…

3. Kul att man redan nu känner att det finns mycket mer att berätta om Steinar och hans liv.


HANS-ÅKE LILJA (2016-04-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA