Organiserad brottslighet eller?

FILMEN

I den andra "Beck"-filmen i den här omgången är det organiserad brottslighet som gäller. Eller i alla fall så är det det man tror till en början. Dock ska det visa sig vara något helt annat som satt saker och ting i rullning.

När filmen börjar får vi se hur mannen i en familj utsätts för ett mordförsök. Det framgår ganska snart att han på något sätt är inblandad i olagliga saker och att någon är ute efter honom. Han och resten av familjen (fru och två barn) klarar sig dock undan med livet i behåll. Vid nästa försök går det dock inte lika bra och mannen i familjen dödas av en prickskytt hemma i sitt eget kök. Beck och gänget får i uppdrag att lösa mordet och när man börjar förhöra frun verkar hon till en början inte speciellt intresserad av att hjälpa till att lösa mordet och de börjar misstänka att hon kanske är inblandad…

Det är många misstänkta och till en början verkar alla vara skyldiga men har man sett några tidigare "Beck"-filmer vet man att det inte får gå för lätt. Då är de oftast på fel spår. Dock kan det vara små saker som kan ha stor påverkan senare i filmen och det är dessa som är kul att hitta innan de avslöjas vara viktiga.

Gruppen börjar sätta sig nu. Aida börjar passa in och normalisera sig även om hon här kastar ur sig att hon gått på ett anonyma narkomaner-möte mitt under ett möte. Gunvald är sitt vanliga lite sura jag som verkligen visar att han inte gillar när han inte får sitta med på förhör. Nya chefen försöker passa in men det går inte alltid så bra. Han har dessutom rätt olika värderingar jämfört med Beck själv. Men som tittare uppskattar jag gruppen och tycker nog att det är en av de bättre sammansättningarna av karaktärer vi fått genom åren. Dock känns själva lokalerna rätt sterila och tråkiga. Speciellt Gunvalds rum som inte har något förutom bord, stol och en dator.

"Familjen" är en riktigt bra film som bjuder på överraskningar och tillfällen att själv spekulera i vem som är skyldig och vem som inte är det. Vem som handlar av äkta känslor och vem som spelar teater. Och jag gillar det och längtar redan till nästa film.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Johannes Brost dyker upp som en narkotikapolis i filmen.

2. Det märks att Gunvald blivit lite äldre. Han är fortfarande retlig och ibland aggressiv men han har mer självkontroll än tidigare.

3. En liten del av handlingen kretsar kring Becks barnbarn och jag trodde nog att vi skulle få se mer om det, men det kanske kommer i kommande filmer.


HANS-ÅKE LILJA (2015-04-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA