En titel värdig Sjöwall/Wahlöö

FILMEN

Ja, titeln får en osökt att tänka på Sjöwall/Wahlöös böcker som hade titlar som "Den skrattande polisen", "Polis, polis, potatismos!" och "Mannen som gick upp i rök". Filmen i sig håller förvånansvärt hög kvalité med tanke på de senaste filmerna även om det blir lite för mycket när några patrullerande poliser inte vet skillnaden på de olika ändarna av kroppen när de ska skriva sin rapport.

Men vi får äntligen se lite reaktioner från Beck själv denna gång. Han bevisar att han fortfarande lever efter att mest gått runt med samma stela och intetsägande ansiktsuttryck i flertalet filmer och mest känts som en gammal gubbe som de andra fått leda fram. Här blir han förbannad och ryter så spottet flyger. Beck lever!

Det gruppen ställs inför är en masskjutning på en buss, en buss där Beck barnbarn Vilhelm skulle varit om det inte varit för att Beck åkt förbi och plockat upp honom. Något som tagit hårt på Beck. Upplösningen på dramat är något överraskande och kanske lite överdrivet men jag gillar ändå "Den gråtande polisen" och det känns som om det finns hopp inför kommande filmer. Dock saknar jag Steinar som inte alls är med i denna film.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Fyra nya filmer ska spelas in. Gissningsvis kommer den första runt jul, nyår.

2. Filmens svagaste punkt är Jennie Silfverhjelm som Alex.

3. Jag kan se en framtid där Vilhelm Beck tar över…


HANS-ÅKE LILJA (2022-03-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: CMORE
Tema: Beck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA