Slutar filmserien topp?

FILMEN

Så var det över för den här gången. Fjärde och sista "Beck"-filmen har nu släppts och jag måste säga att man lämnar starkt. Det känns lite som om man går tillbaka till klassiska "Beck" med utpressning, hotade advokater, gangsters och lite intriger inom Beck-gruppen.

Martin Beck är som vanligt med i utkanten av filmen men Steinar får desto mer plats. Han har problem med äktenskapet och han har problem med sin kvinnliga chef Alexandra. När sen hennes bror som är advokat börjar dyka upp i en mordutredning ställs allt på sin spets.

Som sagt så gillar jag "Djävulens advokat" som filmen heter och tycker det känns som om man hittat rätt. Av de fyra nya filmerna är detta den bästa och det känns ju lite trist att man slutar när man är på topp men å andra sidan ser jag det inte som omöjligt att det kommer fler filmer. De som varit emot det tidigare har väl framförallt varit Mikael Persbrandt och Peter Haber. Persbrandt är ju borta sedan många filmer och i ärlighetens namn skulle man klara sig fint utan Peter Haber också. Så länge Kristofer Hivju vill fortsätta spela Steinar tror jag vi kommer få fler filmer.

När det gäller de andra i Beck-gruppen så har även de förpassats till birollsfigurer. Det är egentligen bara Steinar och Alexandra som får ordentligt med plats. Men det fungerar och det är nog så det kommer vara ett tag. Eller så kanske de byts ut till nästa omgång, det har skett ett flertal gånger tidigare under seriens gång.

Men som sagt så slutar man på topp och skulle detta vara det sista vi ser av Beck fungerar det, MEN det finns trådar kvar att dra i och personligen skulle jag inte tacka nej till några filmer till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Detta är den 38 filmen och hela sju omgångar med filmer har man gjort.

2. Den ende som varit med i alla filmer är Peter Haber.

3. Personligen skulle jag tycka det vore rätt kul men en nystart. Börja om och gör det med nya skådisar.


HANS-ÅKE LILJA (2018-06-19)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA