Wagner stjäl showen

FILMEN

Johan Falk är tillbaka för tredje gången i år. Den här gången är det dock Frank Wagner som tar över. Joel Kinnaman rollfigur Frank Wagner är den som syns mest, gör mest och är bäst den här gången. Wagner lyckas, trots att han egentligen inte vill, infiltrera den ryska maffian i ett försök att få tag på den efterspanade Mr. K som är en riktig elaking, en så kallad National target, som är extremt farlig. Sällan har GSI varit så glada att de har Frank som infiltratör som de är nu. Han lyckas nämligen inte bara säkra upp en affär med Mr. Ks närmste man utan lyckas dessutom få honom att gå med på att han ska få träffa den fruktade Mr. K.

Filmen som är den tredje, och hittills brutalaste, i en serie på sex är full av action men innehåller även riktigt mycket dramatik på hemmaplan för våra två huvudpersoner Frank och Falk. Frank vill inget hellre än att slippa dubbelspelet och dra sig undan med sin son och flickvän, som för övrigt råkar hamna lite i kläm den här gången medan Falk själv trasslar in sig när han strular med kollegan Månsdotter när frugan inte är hemma. Detta kommer dock att påverka både hans privatliv och hans arbete. Skillnaden mellan Frank och Falk är dock att Frank tycker man synd om medan Falk mest får skylla sig själv. Han är ändå den av de två som har möjligheten att påverka sitt liv.

"Johan Falk: National target" är dock välgjord och riktigt spännande och dessutom gillar jag upplägget när det gäller själva storyn. Sen blir det ju inte sämre av att Joel Kinnaman är suverän som Frank. Jakob Eklund kommer mer och mer in i rollen som Johan Falk men fortfarande känns han lite amatörmässig i vissa scener. Jag inser dessutom att jag i alla tre recensioner för de nya Johan Falk filmerna sagt ungefär samma sak om hans prestationer så nu gäller det för honom att börja leverera.

Mikael Tornving dyker även han upp i "Johan Falk: National target" även om hans roll den här gången har krympt ordentligt. Patrik som hans rollfigur heter ska bli pappa och när komplikationer tillstöter blir han tvungen att bege sig till sjukhuset istället för att vara med och jaga Mr. K. Ett tag trodde jag faktiskt att detta var en indikation på att han kunde vara den mystiske Mr. K…

Hur som helst känns "Johan Falk: National target" påkostad. Handlingen utspelar sig i och utanför Sverige och jag gillar som sagt storyn och vart den för oss. Tyvärr antyds det att Frank inte kommer att vara med i de kommande filmerna men det hoppas jag verkligen är en feltolkning från min sida. Det vore en tung förlust för filmerna om han försvann. Han är trots allt den som varit bäst i alla de tre filmerna som hittills släppts i serien.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Jag tycker Jacob Eklund ser lite tröttare och lite slitnare ut i den här filmen…

2. Halvvägs in i de sex filmerna som nu släpps i rask takt om Johan Falk är som sagt Jacob Eklunds prestationer långt ifrån tillräckliga. Jag hoppas verkligen att det blir förändring på det i de tre kommande filmerna.

3. Falks familj syns mindre och mindre för varje film som går. Personligen tror jag det skulle bli bättre handling om de försvann och han fick till det med Månsdotter…


HANS-ÅKE LILJA (2009-10-10)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA