Sista filmen och tur är väl det

FILMEN

Det har inte varit någon hemlighet kring vad jag har tyckt om filmerna om Annika Bengtzon. Nu har den sista släppts och titeln är "En plats i solen".

Ett före detta svenskt hockeyproffs mördas tillsammans med sin familj på solkusten i Spanien. Familjen gasas ihjäl och till en början tror man att det handlar om ett rån, det gör det inte. Bengtzon (Malin Crépin) skickas till platsen av sin nya chef Patrik (Erik Johansson) och som vanligt är hon ganska snart något större på spåren. Till sin hjälp i Spanien får hon en guide (Ruth Vega Fernandez)) som hjälper Bengtzon in på omöjliga ställen. Samtidigt fattar hon tycke för den svenske polisen som arbetar i Spanien och spelas av Magnus Krepper. Även om familjen gasats ihjäl framkommer det ganska snart att en äldre dotter försvunnit och alltså inte omkommit i mordet.

Det enda som känns fräscht i denna film är miljön. Annars följer den samma gamla tråkiga mönster som de tidigare filmerna och det blir en hel del bensträckare under filmens gång för att orka med. Det är inte speciellt spännande och om det är för att jag vet vem den skyldige är redan från start låter jag vara osagt, men det borde inte vara avgörande för huruvida en film lyckats eller inte.

Däremot har filmen ett snyggare foto än vanligt och kanske spelar de spanska miljöerna en stor roll men oavsett är det skönt med något nytt i stället för den tråkiga gråa miljön.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Julia Sporre gör en liten roll som ny fotograf på tidningen och hon gör det bra med sin otroligt pretentiösa och irriterande uppsyn.

2. Bengtzon är en vass journalist som i nästa stund gör sådana klantiga misstag att man undrar hur hon fungerar.

3. Det är alldeles för rörigt i den här filmen och så upplevde jag inte boken. Men här blandas allt och alla in i varandra utan minsta finess.


MARIA EREMO (2012-09-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA