Mordgåta fullproppad med kända ansikten

FILMEN

Tredje filmatiseringen av Maria Langs böcker heter "Inte flera mord" och än en gång återser vi Puck (Tuva Novotny), Eje (Linus Wahlgren) och Christer Wijk (Ola Rapace). Puck och Eje som hade det lite struligt i senaste filmen är här nygifta sedan två månader tillbaka.

Det är sommar och paret är tillbaka i Skoga för tre veckors semester. Givetvis slängs Puck direkt in i ett mord som måste få en lösning. En ung man hittas död med en kniv i ryggen och hans familj är förkrossad. Samtidigt smyger någon runt hos grannarna och försöker ta död även på dem. Otrohetsaffärer kommer upp till ytan och Wijk kommer till Skoga för att få ordning på mordgåtan som visar sig ha kopplingar längre tillbaka i tiden.

Det är exakt samma stuk på denna film som den förra. Alla är misstänkta och alla verkar ha något att dölja för polisen. Det som är roligare i "Inte flera mord" är alla kända ansikten som dyker upp i rollerna. Stina Ekblad, Maria Kulle, Lottie Ejebrant, Julia Sporre och Anna Wallander.

Det röks ständigt och det är några missar i filmandet. Att kaffekoppen är i fel hand, att sockerkaksskivan är orörd i nästa klipp när den i klippet innan var påbörjad. Annars är filmen helt okej som underhållning och jag gillar att professionella skådespelare blandas upp med amatörer och mindre kända ansikten.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Peter Schildt står för regin av denna film, samme man som gjorde "Ebba och Didrik".

2. Stina Ekblads syster, Ylva Ekblad, spelar Stinas syster även i filmen. De två tillsammans är underbara och låter exakt likadant.

3. En karaktär i filmen är en kvinnlig författare som gjort succé med sina mordgåtor i en liten stad. Dessutom skriver kvinnan under pseudonym. En uppenbar liknelse mellan Maria Lang som ju egentligen hette Dagmar Lange och valde Nora för sitt Skoga.


MARIA EREMO (2013-09-04)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA