Nja, detta var väl inte jättebra

FILMEN

24:e filmen om Wallander heter lite kryptiskt "Arvet" och tyvärr är inte titeln helt klockren. Faktum är att jag tycker det är ganska så dålig titel om man tar fasta på vad filmen faktiskt handlar om. Jag ska inte gå djupare in på det här då jag i sådant fall riskerar att avslöja allt för mycket om handlingen, men fundera på det när ni ser filmen.

Tyvärr går dock Wallanderfilmerna här in på en någon nedåtgående bana. "Arvet" känns spretig och i ärlighetens namn är det inte förrän i sista halvtimmen som det blir riktigt spännande. Det hela börjar dock med att Wallander kallas till Bräda musteri där mannen i huset fått halsen avskuren. Misstankarna går åt många håll och alla från frun till den polska arbetare som haft ett förhållande med den döde blir misstänkta. Till slut faller dock valet på polskans man som tidigare fått sparken från musteriet. När han hittas hängd faller dock det spåret, eller?

Tyvärr så lyfter handlingen aldrig riktigt och det hela spretar som sagt rätt bra. Misstänkta finns det gott om och offer likaså, men ändå - det känns mest som om allt går på tomgång. Wallander är mest intresserad av Katarina som i sin tur är kall som en isbit. Pontus och Isabelle är i sin tur är mest intresserade av varandra…

Med andra ord är "Arvet" en film mer om relationer än om en mordgåta, eller kanske inte, men det är nog 50/50 i alla fall. Och personligen är jag så trött på detta av och på-förhållande Wallander och Katarina har så jag nästan skriker rakt ut när det bara fortsätter och fortsätter. Det var lite kul i början men nu… Nä, lägg ner eller låt dem få ihop det. Vilket struntar jag i, men detta hattande fram och tillbaka riskerar nu att förstöra filmerna helt. Pontus och Isabelle i sin tur… det kan bli intressant att se hur detta utvecklar sig. Det går ju inte så bra för dem den här gången …


EXTRAMATERIALET

Trailers för film 1 – 25.


TRE SAKER

1. Det står på omslaget att det ska finnas med en bakomfilm om nästa film men jag hittar inte den någonstans DVD:n.

2. Sällan har väl någon återhämtat sig så fort som Wallander gör här…

3. Lena Endre känns lite avslagen i rollen som Katarina den här gången. Jag vet inte riktigt varför men hon känns inte riktigt engagerad.


HANS-ÅKE LILJA (2010-04-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA