En svacka i filmserien om Huss

FILMEN

Irene Huss är tillbaka. Den här gången är det ett motorcykelgäng som ställer till det för henne. Dessutom ger de sig på hennes man och dotter vilket gör det hela ännu värre. MC-gänget är dock smarta och det är inte lätt för henne att sätta dit dem. De slingrar sig och hotar alla som kan tänkas vittna. Men som vi alla vet är Huss ingen som ger sig. Det hela eskalerar och slutar med bilbomber och mordhot och då åklagare och polis står handfallna tvingas Irene ta saken i egna händer och infiltrera ligan.

"Irene Huss 11 - I skydd av skuggorna" är bra men för första gången på många filmer känns det som man tappat verklighetsgreppet lite. Det känns inte speciellt trovärdigt att MC-gänget, som till stor del verkar bestå av tre knuttar, kan skrämma så många och orsaka så stor skada. Det känns inte heller värst trovärdigt när Huss infiltrerar dem och säger att hon kan hjälpa dem när hon dagen innan gjort allt för att få fast dem, något som de dessutom är väl medvetna om.

Så även om handlingen är rätt spännande känns det ändå som om man här går ifrån den ändå rätt trovärdiga handlingen i tidigare filmer till förmån för en mer actionladdad handling. Nu försöker jag inte få er att tro att de tidigare filmerna varit några dokumentärer för så är definitivt inte fallet men de har ändå, inom ramarna av vad man kan förvänta sig från den här typen av filmer, varit rätt lätta att tro på.

"Irene Huss 11 - I skydd av skuggorna" är med andra ord en lite svagare film än vi vant oss vid och det är tråkigt. Å andra sidan måste alla filmserier tillåtas ha någon eller några svackor så nu glömmer vi denna och ser framåt.


EXTRAMATERIALET

Nu har man utökat extramaterialet som tidigare varit någon kortare intervju till att faktiskt bestå av inte mindre än tre filmer. En visar hur hundarna i filmen tränades, en visar hur man simulerade explosionen och sen får vi lite bloopers. Hyfsat bra, men på tok för kort!


TRE SAKER

1. Jag skrattade när Jonny råkar komma in när Irene duschar. Hon blir generad varpå han säger något i stil med "Äh, det är inte första gången jag ser en naken tant".

2. Jag kan inte bestämma mig för om Reuben Sallmander är bra eller spelar över när han ska spela rädd…

3. Moa Gammels karaktär Elin hamnar verkligen i skymundan den här gången. Lite synd.


HANS-ÅKE LILJA (2011-11-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Hundtränare, Explosionen och Bloopers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA