Heja Gustaf Skarsgård och Måns Herngren

FILMEN

Johan Renck har gjort denna miniserie i två avsnitt om Göteborg och några gangsterelement som lurar folk genom att kopiera deras kreditkort och handla så mycket de orkar innan de avslöjas. Handlingen är både invecklad och riktigt fyndig.

Allt börjar med en explosion och ett avslitet ben och vi får höra hur detta hänt via knarkaren Sebbe som gripits som misstänkt för bedrägerierna. Han berättar om ett spel som innefattar en säkerhetsansvarig på en bank, ryska maffian, brottslingar i Göteborg, en marknad där det säljs stöldgods och framför allt en liten kille som är expert på att kopiera kreditkort.

Tyvärr blir inte den färdiga filmen lika bra som manuset och idén. Mycket på grund av att man anlitat så otroligt dåliga skådespelaren. Serien har mängder av karaktärer men det är bara Gustaf Skarsgård som Göteborgsgangstern Karl och Måns Herngren som banksäkerhetschefen Dick som levererar, men de två levererar lysande. Dick som har bra idéer men massor med otur och dessutom spyr så fort han blir nervös och Karl som är rå mot sina fiender, men i botten riktigt osäker på sig själv.

Resten av skådespelarna känns mer eller mindre som amatörer allihop. Filmens utseende är dessutom lite speciellt. Renck har varit sparsam med färger och hela filmen känns grå och rätt trist men på ett trist sätt som passar filmen.

Men tyvärr. Idén var bra, manus var bra, men castingen katastrof (förutom Gustaf och Måns då) och det gör tyvärr att filmen inte levererar. Har man börjat kolla vill man gärna se hur det slutar men så här efter känns det som om jag kunnat passa på denna.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. På slutet kommer en liten knorr som jag gillar. Inte helt oväntat men ändå…

2. Det sägs att historien ska vara inspirerad av en verklig händelse. Vad det är vet jag dock inte.

3. På TV visades den i två delar på vardera 90 minuter.


HANS-ÅKE LILJA (2014-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA