Svensk film när den är som allra sämst

FILMEN

Filmen för dig som tror på kärlek vid första ögonkastet. Så marknadsförs Shahriyar Latifzadehs långfilmsdebut där Latifzadehs även spelar huvudrollen. Storyn är ganska enkel och det behöver inte vara några fel med det. Men här känns ingenting rätt.

Sam möter Hanna några dagar innan han ska flytta hem till Östersund. Han tänker lämna kompisarna och Stockholm bakom sig. Det blir några intensiva timmar för de två. Hanna bär dock på en mörk hemlighet som sätter allt i ett nytt perspektiv.

Tjej möter kille och vad för nytt kan Latifzadehs ge oss? Framför allt är det den otroligt taskiga skådespelarinsatsen från regissören själv som fäller krokben för hela filmen. Att huvdrollskaraktären låter som Thomas DiLeva i allt han säger får en att undra hur tusan Latifzadehs kunde tilldela sig själv den roll som betyder mest? Hanna Alström har många års erfarenhet inom skådespeleri och därför blir skillnaden mellan de två ännu mer markant. Alström gör bra ifrån sig och räddar filmen från att bli en riktig kalkon.

Troligtvis finns det någon slags tanke om att ge publiken lite eftertanke. Vänskap är viktigt. Våga satsa. Lev i nuet. Ta vara på det som livet har att ge dig. Allt känns dock så tunt och taffligt att de känslor som regissören förmodligen vill förmedla, inte räcker ända fram. När Latifzadehs sedan blandar in någon slags drömvärld går allt åt skogen och den lilla förståelse som fanns för filmen försvinner genast.


EXTRAMATERIALET

Det bjuds på mycket extramaterial och det är verkligen bra för dem som gillar filmen. Här får vi allt från den novellfilm som "Kärlek 3000" bygger på, intervjuer med regissören, bilder från filminspelningen till musikvideos och bloopers. Det sistnämnda är alltid roligt och borde vara en regel att ha med.


TRE SAKER

1. "Kärlek 2000" är namnet på den novellfilm som kom först. Filmen är sedan en utveckling av den.

2. Musiken är det Lasse Lindh och David Urwitz som ligger bakom.

3. Den skyhöga kritiken på omslaget bör man ta med en nypa salt.


MARIA EREMO (2009-04-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Kommentatorspår, musikvideor, trailers, novellfilmen Kärlek 2000, bildgalleri, cv, intervjuer, bloopers.
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA