Peter Magnusson kan bättre än här

FILMEN

Tv-serien "Stockholm - Båstad" visades i tre delar på TV4 våren 2011 och är en dramakomedi av och med Peter Magnusson. Serien handlar om Pavel (Magnusson) som är en avdankad tennisspelare som inte spelat på många herrans år. Nu får han chansen att spela i Swedish Open och turneringen ska bli ytterligare en comeback för Pavel som är känd för sitt hetsiga humör.

I stället för att ladda och förbereda sig på bästa sätt tar han båten till Båstad tillsammans med bästa kompisen Danne (Ola Rapace). Veckan ska bli stillsam men är allt annat än just det när Danne är i farten. På vägen till Båstad stöter de på diverse människor som Pavel och Danne måste ta itu med. Dessutom försöker Pavel få tillbaka sitt ex Hanna (Hanna Alström) som han har kommit på att han älskar.

Det är en hel del kända skådespelare i den här serien. David Hellenius, Per Morberg, Allan Svensson och Moa Sillén är några av dem. Men det spelar ingen roll den här gången. Även om deras insatser är helt okej så är manuset för tunt och inte vidare roligt. Jag blev så himla besviken då jag verkligen gillade Magnussons "Sommaren med Göran".

Jag läste i en krönika att Peter Magnusson borde ha fler nejsägare runt sig och det stämmer väldigt bra i det här fallet. Idén till serien är absolut inte tokig men han hade behövt strama upp manuset en hel del och plockat bort en massa onödigt trams. Kanske hade två avsnitt räckt alldeles ypperligt. Ett bättre bollplank till Magnusson framöver efterlyses.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Scenen där Moa Silléns karaktär Anette säger upp sig från sitt servitrisjobb är en scen som nog många önskar att de någon gång hade tagit efter.

2. Det är lite störande att Peter Magnusson alltid måste ha med bundsförvanten David Hellenius i allt han gör, så himla bra är han faktiskt inte.

3. Trots en negativ recension har serien givetvis en hel del ljusa sidor och den bjuder på skratt även om jag hade önskat att skratten hade duggat tätare.


MARIA EREMO (2011-08-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA