Hemsk men inte helt trovärdig

FILMEN

"Beck 6 – Monstret" börjar med att ett bombhot utfärdas mot en polisstation i Stockholm. Sju minuter innan bomben ska detonera är polisens bombgrupp på plats. De fraktar bort resväskan bomben ligger i och desarmerar den på en säker plats. Problemet är bara att det inte är någon bomb i väskan. Istället hittar man resterna av ett spädbarn och ingen vet om det faktiskt levde när väskan sprängdes eller ej.

Denna hemska inledning följs av en intensiv jakt från Beckgruppen för att få fast det monster som bär ansvaret för denna hemska gärning. Samtidigt jagas polisen av media som förstorar upp händelsen och dessutom verkar vilja göra polisen till syndabock.

"Beck 6" har en av de hemskaste handlingarna som utspelats sig i någon av de 24 "Beck"-filmer som har Peter Haber i rollen som Martin Beck men tyvärr håller inte handlingen hela vägen. Det visar sig nämligen att den som utfört handlingen gjort det riktat mot en speciell person och av en speciell andledning och även om anledningen är tillräcklig för att hata någon är den knappast start nog för att få någon att med brått mod lägga ett spädbarn i en resväska för att det sedan skulle mördas av polisen, om det inte redan var dött när det lades i väskan.

Hur som helst har jag rätt svårt att se att en "vanlig" människa skulle kunna göra något sådant även om personen i fråga har ett stort hat mot en viss person…

För övrigt är "Beck 6" en viktig film i det stora sammanhanget när det gäller Martin Becks privatliv. Han får nämligen under filmens gång dels reda på att han ska bli morfar och del berättar han för Lena att han är kär i henne. Vi får dock inte reda på vad hennes reaktion blir innan filmen tar slut så det får vi vänta med till nästa film.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Handlingen i filmen känns väldigt grym och även om man inte får se några direkt visuella bilder känns det ändå väldigt obehagligt.

2. En av bilderna på baksidan av omslaget avslöjar en hel del om filmens upplösning…

3. Jag kan inte låta bli att undra om Lena varit på utlandssemester innan denna film. Hon ser nämligen lite extra solbränd ut.


HANS-ÅKE LILJA (2002-11-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA