Faran med att handla annons

FILMEN

I "Beck 14 – Annonsmannen" får Beck och gänget ta sig an ett mord på en kvinna som våldtagits och mördats i skogen. Efter lite efterforskningar kommer det fram att hon var i området för att titta på en soffa som var till salu. Samma annons sågs också även annan kvinna som nu är anmäld förvunnen.

Båda kvinnorna hade uppmärksammat en annons på en kökssoffa som de sedan åkt för att titta på. Är det slumpen som ligger bakom eller något värre?

Till Martins förtret, och lite av misstag, ringer Alice upp mannen som har annonsen och stämmer möte för att titta på soffan. Han avslöjar dock att hon är polis och utan förvarning är det nu mördaren som lurat Alice istället för tvärtom.

"Beck 14" är en rätt otäck historia och det är lätt att som förälder relatera till mannen, vars hustru nu är försvunnen, när han sitter med deras dotter och försöker förklara vad som hänt mamma.

En annan som reagerar starkt är Margareta Oberg och det ska senare visa sig att Martins chef har personliga erfarenheter av kvinnovåld som gör att hon reagerar som hon gör. Samtidigt som allt detta sker genomgår Martin dessutom en personlig kris då hans barnbarn blir allvarligt sjukt och risken finns att han inte överlever.

"Beck 14" är full fart från första filmrutan och vad gäller skådespelarinsatserna är de vad man kommit att förvänta. Inga direkta gästinhopp finns som är värda att nämnas utan rollerna i "Beck 14" spelas av relativt okända förmågor. Detta gör dock inget utan de som är med sköter sig bra och filmen är dessutom full av kluriga gåtor som får tittaren att fundera. Inget är vad det verkar men allt är en ledtråd…


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Angela Kovács som spelar Irene Huss i filmerna om just Irene Huss har här en liten biroll som sjuksköterska.

2. Man har slarvat lite när man gjort menyerna till filmen. Fast man trycker på svenska står det "Avspill" istället för "spela filmen" eller något liknande.

3. Jag har klagat mycket på Malin Birgersons tolkning av Alice men här är hon faktiskt riktigt bra i de scenerna där hon spelar rädd.


HANS-ÅKE LILJA (2002-03-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: Dolby Surround
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA