Fullproppad med kända ansikten

FILMEN

Den här filmen är till skillnad från förra, "Tyskungen" inte filmatiserad direkt efter en bok. Här handlar det endast om att karaktärerna är samma men att storyn är nyskriven för vita duken. "Havet ger, havet tar" gick i och för sig inte ens upp på bio utan släpptes direkt på dvd.

Nu har det gått undan sedan första filmen när Erica (Claudia Galli Concha) och Patrik (Richard Ulfsäter) fick sitt första barn Maja. Nu har familjen utökats med två killar, tvillingar. Dock är de med väldigt lite i denna film.

Filmen börjar med att familjen är hos Fjällbackas fotograf Stigge (Eivin Dahlgren) för att ta ett familjeporträtt till Patriks mammas (Eva Fritjofson) 65-årsdag. Några dagar senare hittar Erica Stigge mördad i sin ateljé. Genast börjar en lång radda hemligheter i Fjällbacka rullas upp där en gammal familjefejd spelar en stor roll. Alla är misstänkta och det är ju precis som det brukar vara. Fler mord sker och Erica, och hennes svärmor, spanar på sitt håll medan polisen känns lite mer tafatt.

Det är många bra skådespelare som medverkar i denna film. Bland annat Linus Wahlgren, Katarina Ewerlöf, Harriet Andersson, Ann Westin, Jimmy Lindström, Sanna Mari Patjas, Henrik Norlén och Örjan Landström.

Eftersom den här filmen inte finns som bok var det mer spännande för mig som läst alla Läckbergs böcker. Det var en bra film, lika välgjord och spännande som "Tyskungen". Det är lite samma upplägg, just att alla är misstänkta, och att alla har så många hemligheter. Men det är helt klart en sevärd film.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Innan filmen är det trailers för kommande filmer i serien. Varför gör man så? Oerhört irriterande. Jag vill inte veta vad som händer i nästa film.

2. Linus Wahlgren spelar unge Otto medan hans pappa Hans Wahlgren spelar Otto som gammal. Det är lite kul.

3. Polisbilarna och polisens uniformer är inte alls som i verkligheten i dessa filmer. Jag undrar varför.


MARIA EREMO (2013-11-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA