Trovärdigt och äkta

FILMEN

Sebastian är 25 år och lever livets glada dagar. Mycket handlar om att se bra ut, röra sig i rätt kretsar, få så många tjejer som möjligt och att lyckas som sångare. Sebastian lever det liv han vill leva… eller i alla fall det liv han tror han vill leva. Tills den dagen han först blir signad av ett skivbolag för att senare samma dag skada sig (genom ett enkelt fall) så illa att han förlorar synen. Livet blir helt annorlunda och Sebastian förvandlas från en utåtriktad kille till en tillbakadragen man som inte gärna går ut och som mest är arg hela tiden.

Så en dag kommer Mia in i hans liv. Hon är hans nya assistent. En assistent som Sebastians föräldrar hoppas inte ska reta upp deras son som så många andra redan gjort. Och det fungerar. Mia och Sebastian trivs ihop och hon får honom att tänka på annat än utseende även om det alltid finns närvarande. Hon får igång hans låtskrivande och resultatet blir nu riktigt bra. Allt rullar på och de börjar till slut få känslor för varandra och allt verkar vara hur bra som helst. Tills den dagen Sebastian ska operera ögonen och förhoppningsvis kunna se igen. Kommer han då fortfarande vara intresserad av Mia trots att hon inte ser ut som han tror…

"Ego" är en rätt förutsägbar film men trots det är den rätt bra. En kommentar på omslaget lyder "Vår samtid spot on" och det är lite så det känns. Nu rör jag mig visserligen inte i de kretsar som Sebastian rör sig i och har aldrig gjort det heller men jag inbillar mig att det är mycket i filmen som stämmer rätt bra överens med hur det fungerar idag. Det är mycket som är utseendefixerat och många gånger döms vi säkerligen på hur vi ser ut och agerar.

När det gäller skådespelarna så har man lyckats träffa rätt bra. I vissa scener känns det lite tvivelaktigt om Sebastian verkligen är blind och lite överspelande får vi stå ut med emellanåt, men i det hela stora är jag nöjd med castingen och skådespelarnas prestationer. "Ego" är en bra film som även om den som sagt är rätt lätt att genomskåda är rätt bra och den skulle nog kunna ge en och annat tittare en tankeställare…


EXTRAMATERIALET

En musikvideo med den låten som Sebastian skriver i filmen är det enda vi bjuds på


TRE SAKER

1. Sissela Kyle och Peter Andersson dyker upp som Sebastians föräldrar.

2. Martin Wallström som spelar Sebastian har tidigare varit med i filmer som "I rymden finns inga känslor" och "Johan Falk: Vapenbröder" och i den kommande "Snabba cash - Livet deluxe".

3. Jonatan Rodriguez som de flesta säkert känner ingen som Taggen i "Tre Kronor" dyker upp i en liten roll.


HANS-ÅKE LILJA (2013-06-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Letterbox 2.35:1
Extramaterial:
Musikvideo
Länkar:
Ego hos IMDB
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA