Nya galna upptåg i värmen

FILMEN

Reseledarna på Playa del Sol är tillbaka och det är även den här gången Mikael Tornving, Henrik Hjelt och Richard Ulfsäter som spelar huvudrollerna Tommy, Mårten och Steffen. De har också fått lite förstärkning i form av Marie Robertson i rollen som Klara. Det mesta är dock sig likt och vi kastas direkt i första avsnittet in i Tommys små skumraskaffärer när han lurar turister på väg hem att köpa sprit som han vet att tullen kommer att ta och sen sälja tillbaka till honom för mindre än vad turisterna givit för den.

Steffen är fortfarande den dumme tjejtjusaren som tar varje chans han får att förföra de kvinnliga turisterna. Mårten har blivit platschef och leder på sitt lite mesiga sätt gruppens dagliga arbete. Tror han i alla fall och Klara är den enda av de fyra som är någorlunda normal, åtminstone till en början. Det dröjer dock inte länga innan de andra dragit in henne i deras galenskaper.

Styrkan med "Playa del Sol" är att man lyckas hitta ny handling till alla de 13 avsnitten som ingår i säsongen. Det blir aldrig upprepningar som gör att man tröttnar. Visst, de olika karaktärerna har sina sätt och beteenden som man känner igen men grundhandlingen i varje avsnitt känns ändå fräsch.

Dessutom har man verkligen lyckats med rollsättningen. Tornving är ju perfekt som den egoistiske skojaren Tommy och Hjelte är underbart mesig som Mårten. Båda passar perfekt i sina roller och har dessutom en underbar kemi med varandra. Även Ulfsäter och Robertson är bra i sina roller även om de inte är lika utmärkande.

Under totalt 13 avsnitt får vi följa gänget i deras arbete för att turisterna ska må bra på sin semester. Visserligen anser åtminstone Tommy att det är viktigare att han själv mår bra men ni förstår vad jag menar. De råkar ut för allt från buktalardockor som tar över deras liv till att Steffe tappar minnet, sin skånska dialekt och tror att han är en hemlig agent. Som sagt en varierande säsong som lockar till många skratt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av till att börja med borttagna scener. Dessa är antingen helt nya eller alternativa/förlängda versioner av de som visats under säsongen. En del skulle kanske fått vara kvar men i stort tillför de inte direkt något.

Sen får vi även bloopers och de är riktigt roliga. Jag skrattade högt flera gånger när jag såg dem. Det är konstigt men det är förbaskat roligt att se folk göra fel eller börja skratta.


TRE SAKER

1. Säsongens bästa avsnitt är det där gänget hittar en buktalardocka som väcker kärleken i Mårten.

2. Vi får ingen förklaring till var Sandra och Linn från säsong 1 tagit vägen.

3. Per Fritzell dyker upp i en väldigt rolig gästroll i början av säsongen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2009
Bolag: Disney
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bloopers och borttagna scener
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA