Något att skrocka åt rätt humör

FILMEN

Padeltrenden lär ju knappast ha gått någon förbi. Den drog igång innan pandemin men har nu börjat vackla duktigt. Padelhall efter padelhall kastar in handduken och bara de starkaste överlever. Lagom till detta kommer en ny svensk tv-serie om två padelhallssugna killar som är sist på bollen, så att säga.

Fabian (Björn Gustafsson) och Hasse (Erik Haag) driver en badmingtonhall i en liten småstad. Det går väl sisådär. Det är några gubbar som dyker upp i bland och envisas med att ha med sig eget fika när det ändå finns en servering. Fabian drömmer om öppna en padelhall eftersom det är det "nya heta" och Hasse stöttar honom så gott det går. Av en ren slump får de en arbetstränande ung kvinna med aggressiva och småkriminella tendenser som partner (Arantxa Álvarez) och inget blir speciellt enklare för duon då. Men ingenting är enkelt i padelvärlden. I staden finns nämligen Padelkungen (Peter Sjöquist) som har flera padelhallar (vilket han inte är den enda som har) och det är han som bestämmer vem som ska få ge sig in på marknaden eller inte. Och Fabian och Hasse är definitivt inte på hans lista, men de kämpar på ändå.

"Padeldrömmar" är en serie som i många fall sågats längs med fotknölarna av recensenter och blivit svårsmält för vissa tittare. Den är skruvad och lite besvärlig att se men om man bara släpper lite på regelverket för hur en komediserie ska vara så kan man skratta åt alla märkliga karaktärer och lustiga situationer. Jag skrockar och fnissar om vartannat även om det är lite väl uselt emellanåt.

Det roliga med serien är att utöver de välkända huvudpersonerna är det nästan uteslutande ovanliga skådespelare i alla roller. Arantxa Álvarez debuterar till exempel med sin over-the-top-roll och jag vill verkligen lyfta Anneli Eriksson Sundberg som spelar Fabians veliga mamma Agneta på ett helt fantastiskt vis.

Jag skulle inte säga att det är absolut nödvändigt att det blir mer av det här, för säsongen konkluderas fint efter sina sex avsnitt, men skulle det bli mer kan jag absolut tänka mig att se det.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Björn Gustafssons och Erik Haags frisyrer i serien är av det gräsligare slaget. Erik Haag verkar dock ha haft sin på riktigt eftersom han synts i den privat - vilket kanske pekar på att en andra säsong är på gång.

2. Världens sämsta och snålaste medium/psykolog är en av de mer skruvade karaktärerna i serien.

3. Jag gillar att de vrider och vänder lite på formatet emellanåt. Exempelvis den lilla "detta har hänt"-liknande summeringen i början av det sista avsnittet.


ANDERS JAKOBSON (2023-02-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2023
Bolag: CMORE
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA