Det definitiva slutet sagan om Falk

FILMEN

Nu är det slut. Nu blir det inga fler filmer om Johan Falk om vi ska tro seriens skapare Anders Nilsson. Och jag tror honom. Han verkar ha koll på serien och verkar vara den som bestämmer. Sen får man se vad som händer i framtiden. Det kan bli spin-offer och annat men i dagsläget ska det vara slut.

Hur slutar det hela då? Ja, det kommer jag inte avslöja här utan det får ni se själva men jag kan säga att det kräver lite uppmärksamhet när alla knutar knyts upp. Man har tänkt till och jag gillar slutet. Men nu går vi handlingarna i förväg. Det händer ju faktiskt lite i filmen innan vi kommer fram till upplösningen.

Falk blir fortsatt utpressad av maffian och nu ställs allt på sin spets när även hans familj blir utsatta. Och med tanke på att [SPOILER - markera för att läsa] Patrik dog i förra filmen går ingen säker och det gäller naturligtvis även Falk, hans familj och hans grupp. Ingen tänker dock ge upp utan en fight och de två grupperingarna ställs öga mot öga, gevärspipa mot gevärspipa och oundvikligen kommer det att få ett slut, på det ena eller andra sättet. Och jag måste ge cred till Anders Nilsson och de andra inblandade, de håller oss på sträckbänken ända in i de sista minuterna.

Personligen kommer jag sakna Falk och de andra nu när det inte blir fler filmer. Den här sista omgången har varit väldigt bra även om någon film gått lite på tomgång ibland men i det stora hela är det en kanonomgång och den kommer definitivt att ses om längre fram.


EXTRAMATERIALET

Trailers för filmerna.


TRE SAKER

1. Frank Wagner dök aldrig upp den här gången.

2. 16 år har gått sedan första filmen.

3. Seth är riktigt bra som skurk men jag tycker nog han blir lite för soft i den här sista omgången. Han var lite råare i de tidigare filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby TrueHD
Bild: 1080p High Definition
Extramaterial:
Trailers.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA