Den som jagar blir jagad

FILMEN

Sean Penn spelar Jim Terrier, en man som jobbar humanitärt i Afrika. Dock är detta inte allt han gör. Han och hans team tar även hand om speciellt känsliga saker, som till exempel att mörda gruvministern i Kongo. En handling som följer Jim längre än han kunnat inse. Både på en personlig nivå där han återupplever attentatet gång på gång men även på ett fysiskt plan då några okända män försöker röja honom ur vägen då de inte vill ha några spår kvar från vad som hänt. Jim måste nu rädda både sig själv och sina gamla kollegor och sin före detta flickvän…

Det är kul att se Penn igen. Han gör ju inte så väldigt många filmer längre men här är han tillbaka och han gör en bra insats. Tyvärr är filmen, som är dryga 100 minuter lång, lite seg emellanåt. Naturligtvis finns det en anledning till det som händer Jim och i slutändan får vi det hela förklarat för oss. Problemet är att det hela känns lite platt. Det är inte dåligt men heller inte speciellt spännande. Det blir många gånger lite "Jaha" vilket inte är så bra. Jag tror att man hade tjänat på om man kunnat få upp tempot lite i filmen.

Men filmen är som sagt inte dålig. Den fungerar och även om det inte är en film jag kommer se om så ångrar jag inte att jag såg den. Den beskrivs nog bäst som en mellanfilm som gör sitt jobb för stunden och underhåller men varken mer eller mindre.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I filmen får vi se tjurfäktning, något som varit förbjudet i många år i Spanien.

2. Javier Bardem har en roll i filmen.

3. Filmen är baserad på boken "The Prone Gunman" av Jean-Patrick Manchette.


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA