Förlorare i en vinnande film

FILMEN

Filmen heter "Losers" men detta är definitivt inte en loserfilm. Vad vi bjuds på är en actionspäckad film där fem soldater som utsatts för ett mordförsök av en av filmvärldens skönaste skurkar utkräver hämnd.

När filmen börjar ser vi Clay, Jensen, Roque, Pooch och Cougar någonstans i Bolivias djungel. Där hjälper de militären att får rätt koordinat för att bomba ett hus. När de i sista sekunden upptäcker att det finns barn i huset försöker de avbryta operationen, men utan framgång.

Max, som leder operationen har bestämt sig, huset ska sprängas. Det ena leder till det andra och det hela slutar i ett försök från Max att utplåna Clays grupp. Han misslyckas och får nu istället fem hämndlystna soldater i hälarna. När de dessutom får hjälp av den mystiske Aisha blir det riktigt problematiskt för Max, och för Clay och hans män också för den delen. Aisha spelar nämligen inte med helt öppna kort.

Det enda kända ansiktet i filmen är Jeffrey Dean Morgan i rollen som Clay, men de andra gör ändå riktigt bra insatser. Från början känns filmen lite som en B-rulle men den tar sig snabbt och blir riktigt bra. Mycket tack vare Max (underbart spelad av Jason Patric). Det är sällan en skurk varit så grym på ett så underhållande sätt.

Det är kanske inte så trovärdigt, men ack så underhållande att gruppen har (skaffar sig) tillgång till så mycket utrustning. Världen tror att de är döda och de måste smugglas in i USA men ändå har de avancerad utrustning i form av sprängmedel som kan utlösas på kommando och andra liknande saker.

Men vem bryr sig? Filmen är otroligt underhållande och jag gillar det.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består framförallt av en massa kortare dokumentärer om filmen. De handlar om var filmen spelades in, hur den spelades in, de olika vapen som används. Dessa ger oss en inblick i hur filmen spelades in men jag förstår inte riktigt varför de måste vara indelade i många korta dokumentärer i stället för en lite längre? Det blir rätt segt att starta nya hela tiden.

Vi får även en borttagen scen och en dokumentär om hur Zoe Saldana fixade att spela en så fysisk roll som den hon spelar i filmen, Aisha. Lite lagom med extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1. Scenen när Aisha följer med Clay hem med ett "förslag" är väldigt fantasifullt gjort, och väldigt bra koreograferad.

2. Filmen bygger löst på serien "The Losers".

3. En annan scen som jag gillar starkt är den där Max och Wade diskuterar vad en nickning kan betyda.


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Band of Buddies: Ops training, The Losers: Action-style storytelling, Deleted scene, Zoë and the Losers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA