Inte spännande alls…

FILMEN

I denna den andra filmen om The Fantastic 4 är det jorden som står på spel. Historien går ut på att en varelse drar fram över jorden och överallt där den drar fram sker det klimatförändringar. Det kan till exempel vara snö när det inte borde vara snö. Vatten som blir så hårt att det går att gå på och så vidare.

Naturligtvis kopplas de fyra vännerna i The Fantastic 4 in på fallet. Som de som sett den första filmen redan vet består The Fantastic 4 av Mr. Fantastic (som har gummikropp), Invisible Woman (som kan bli osynlig), Human Torch (som kan börja brinna och flyga) och Ben som ser ut att vara gjort av sten.

Det visar sig vara Silversurfaren som varit i farten. Silversurfaren ser ut att vara täckt av kvicksilver och har kraft att förstöra världen. Efter lite efterforskningar får man fram att han även dykt upp på andra planeter och de har då alla förintats åtta dagar efter hans ankomst. Och nu har alltså Silversurfaren dykt upp på jorden och för att stoppa honom tvingas The Fantastic 4 samarbeta med sin ärkefiende Doktor Doom, allt för mänsklighetens framtid.

"Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer" låter tyvärr mer spännande än den är. Själva storyn lyfter aldrig och när dessutom Mr. Fantastic och Invisible Woman hela tiden misslyckas med att få tid över till att gifta sig blir det lite för mycket. Dessutom är specialeffekterna inte de bästa under stora delar av filmen.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det finns även en dubbeldiskutgåva med en massa extramaterial.

2. Det är, även om inte jag hörde det, Laurence Fishburne som gör rösten till Silversurfer. Han spelas dock av Doug Jones.

3. I rollen som Invisible Woman ser vi Jessica Alba och hon är verkligen dålig.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: SF
Tema: Superhjältar
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA