Våldsam skräck med mycket blod

FILMEN

"The Devil’s Rejects" är en direkt fortsättning på "House of 1,000 Corpses" och tar vid där den slutar. Polisen har just hittat familjen och alla deras lik. Har man inte sett "House of 1,000 Corpses" gör det dock inte så mycket då man får det man behöver veta förklarat i den här filmen.

Hur som helst tvingas familjen fly från polisen och då speciellt Sheriff Wydell vars bror de mördat. Med Wydell i hälarna flyr Captain Spaulding, Otis och Baby Firefly. Under sin flykt dödar dom alla som kommer i deras väg och då gärna under plågsamma former.

De har gjort dödandet till en konst som de är väldigt bra på, vilket bland annat ett gäng oskyldiga musiker får känna av.

Filmen är väldigt våldsam och blodig och familjen, som kommer att gå under namnet "The Devil’s Rejects" i media, är otroligt känslokalla och hemska på alla sätt och vis. Tyvärr kan man dock inte låta bli att känna lite för dem. Emellanåt är de, även om det är på ett udda sätt, som vilken familj som helst och då tycker man nästan lite synd om dem. Men det går snabbt över.

Skådespelarna är bra och då speciellt Sid Haig som spelar clownen och pappan i familjen, Captain Spaulding. Han är otroligt obehaglig och äcklig. En mycket bra rollprestation av Haig.

Även William Forsythe gör bra ifrån sig som Wydell. Man känner verkligen att han lider av att hans bror föll offer för den sadistiska familjen och det är inte svårt att förstå att han vill ha hämnd. Han försöker i filmen att hålla sig på rätt sida om lagen men till slut går det inte. Hans hat tar överhanden, han bara måste få hämnas sin bror.

Gillar man våldsamma skräckfilmer med mycket blod är detta en film man bör se…annars ska man nog låta bli…


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Otis är otroligt lik Charles Manson och även om jag inte fått det bekräftat är jag rätt säkert att det är gjort medvetet. Producenten Rob Zombie ska tydligen ha ett stort intresse i just Manson.

2. Filmen innehåller några små gästinhopp av en del "kändisar". Dallas Page som spelar Billy Ray Snapper i filmen är i USA en känd Wrestler under namnet Diamond Dallas Page och i en liten roll som en polis ser vi även Kane Hodder, mer känd som Jason i några av "Fredagen den 13e"-filmerna.

3. Rob Zombie som producerat filmen heter egentligen Robert Cummings och är gift med Sheri Moon som spelar Baby Firefly i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-05-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (7/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA