Hmm… kan detta verkligen bli bra?

FILMEN

Med en titel som mer får än att tänka på en erotisk film än en actionfilm är det inte lätt att inge förtroende. Om filmen sen är en uppföljare till en film som är baserad på ett YouTube-klipp blir det verkligen inte lättare. "Bad Ass 2: Bad Asses" har verkligen allt emot sig. Men samtidigt är det just detta som räddar filmen.

För när man inte har så höga förväntningar så är det svårare att bli riktigt besviken. Detta gör att man blir ganska nöjd med det man får här. Filmen har inte speciellt mycket med första filmen - där Frank Vega blir folkets hjälte efter att ha givit igen på en kille som provocerade honom på bussen - att göra. Nu har han öppnat ett boxningshak där han låter ungdomar träna. Till granne har han en spritaffär och där jobbar Bernie. Bernie är även han en surgubbe som inte tänker ta skit från någon. När så en av de unga boxarna, som varit som en son för Vega, mördas bestämmer sig de båda för att ge igen.

Filmen är rätt överdriven och full av försök till att locka till skratt med oneliners och dråpliga situationer. Det slåss till höger och vänster och inget av det är speciellt realistiskt och förutom några som dör märker man inte att de fått så mycket stryk att de borde vara på akuten. En kille får en kniv på så där 20 cm instucken i ögat men är en stund senare tillbaka som om inget hänt. Han har visserligen en lapp för ögat men det är allt.

Men tar man "Bad Ass 2" för vad den är blir det rätt underhållande. Det händer något hela tiden och jag kan inte låta bli att gilla Danny Trejo. Även Danny Glover som spelar Bernie gör en helt okej insats även om han inte är någon Danny Trejo. Filmen är med andra ord rätt underhållande om man bara har rätt inställning.


EXTRAMATERIALET

En 10 minuter lång bakom kulisserna-film där vi får se lite av hur inspelningen gick till samt höra hur bra alla tycker Trejo är.


TRE SAKER

1. Det är lite synd att både Vega och Bernie har en liten töntstämpel över sig.

2. Danny Glover är riktigt kul att se i den här typen av roll. Känns nytt för honom.

3. "Bad Ass 3" kommer 2015.


HANS-ÅKE LILJA (2014-06-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
The making of Bad Asses.
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA