Två pensionärer gör slarvsylta av gangsters

FILMEN

Bad Asses är tillbaka. Det betyder alltså Frank (Danny Trejo) och Bernie (Danny Glover). De är gamlingarna som röjer som om de vore 21. I själva verket är de pensionärer som inte lägger sig ner. De tar inte skit från någon och om de råkar vara på en bank när den blir rånad tar de naturligtvis hand om rånarna och hamnar på YouTube av bara farten. Den här gången ska de till Louisiana och vara med på deras vän Lonis bröllop. Bröllopet slutar dock i katastrof när Loni rövas bort och hennes far krävs på fem miljoner dollar för att hon ska släppas. Frank och Bernie tänker dock inte sitta still och se på medan polisen inte gör någonting utan tar saken i egna händer och ger sig ut för att hitta sin vän.

Filmen är underhållande. Danny och Danny gör sina roller med glimten i ögat och de har förmodligen rätt kul under inspelningen och ser man filmen på samma sätt blir man inte besviken. Den har action och den har humor och jag gillar den. Sen är den inte speciellt trovärdig, men vem bryr sig. Två pensionärer som gör slarvsylta av gangstrarna kan man inte annat än gilla. Det finns inte en situation de inte klarar sig ur.

Den här gången får de även hjälp av John Amos som spelar Lonis far. De flesta känner säkert igen honom som Kunta Kinte i "Rötter". Här är han till en början helt emot våld men när dottern rövas bort ändrar han inställning och han slår sig samman med Frank och Bernie och låter våldet tala i stället för den diplomati han tidigare lutat sig mot.

Sammanfattningsvis tycker jag filmen fungerar och den underhåller. Det är inte något mästerverk men den är sevärd och tar man den för vad det är så är den riktigt underhållande.


EXTRAMATERIALET

En 15 minuter lång dokumentär om inspelningen får vi och precis som jag misstänkte verkar de haft väldigt roligt när de spelade in filmen.


TRE SAKER

1. Roligaste repliken är när Danny Trejo skriker "Du sköt min magväska" och sedan pucklar på skurken.

2. Det skulle inte förvåna mig om John Amos är tillbaka i nästa film… Om det blir en till.

3. Det hintas om ytterligare en del i slutet av filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Bakom kulissernafilm.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA