Udda, udda och lite konstigt

FILMEN

"Movie 43" är en mycket underlig film. Den handlar om en man som försöker sälja in ett manus till en inköpare på ett filmbolag. Han gör det genom att berätta delar av manuset som blir som små korta filmer som vi tittare får se. De har inte mycket med varandra att göra och handlar väldigt mycket sex, bajs, mens och våld. De flesta är långt under bältet även om det finns ett och annat guldkorn som man skrattar lite åt.

Det finns en där en man har sina pungkulor på halsen, en där en tjej vill att hennes pojkvän ska bajsa på henne, en där en tjej får mensen för första gången. Här kan man notera att tjejen spelas av Chloe Moretz som senare i år kan ses i nyinspelningen av "Carrie" där just mens spelar en viktig roll. Vi får även se Batman och Robin på speedate och Halle Berry besatt av sanning eller konsekvens.

Det konstigaste med filmen är att man lyckats få med så många stora namn i rollistan. Vi ser skådespelare som Dennis Quaid, Elizabeth Banks, Kristen Bell, Halle Berry, Gerard Butler, Anna Faris, Richard Gere, Hugh Jackman, Justin Long, Chloe Moretz, Emma Stone, Naomi Watts och Kate Winslet för att nämna några. Men som sagt, lika förvånande att så många stora namn dyker upp i filmen lika trist är det att så mycket av det vi ser mest blir jobbigt att titta på i stället för kul. Detta skulle kunnat bli en riktigt bra film om det inte var för just det. Nu blir det en pinsam film med några små, väldigt små, guldkorn.

Det finns även ett svenskdeltagande i filmen i form av att Patrik Forsberg och Olle Sarri skrev manuset till den korta fejkreklamen "Tampax" som syns i filmen och just den är lite fyndig men ändå… Nja, kanske inte det de ska sätta högst på sin meritlista. Över huvud taget är "Movie 43" en besvikelse även om man redan på omslaget varnar för att filmen överskrider ALLA gränser.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. George Clooney visade sig den goda smaken att tackade nej till att spela sig själv i filmen.

2. Anton Yelchin var från början med i en kortfilm regisserad av Bob Odenkirk. Han spelade en nekrofil men efter väldigt negativ respons från testpubliken togs den delen bort ur filmen. Bob Odenkirk finns dock fortfarande med i eftertexterna.

3. I "The Proposition" heter Anna Faris karaktär som Julie och Chris Pratts Doug men i eftertexterna står det att de heter Vanessa och Jason.


HANS-ÅKE LILJA (2013-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA