En katastrof fler än ett sätt

FILMEN

Filmen utspelar sig i framtiden. En framtid där moder natur tagit över jorden och den ena naturkatastrofen avlöser den andra. Detta har lett till att människor över hela världen gått samman och tillsammans skapat ett nätverk ute i rymden som ligger och passar på eventuella katastrofer och styr upp dem innan de når jorden.

Allt fungerar bra och USA där Dutch Boy, som nätverket kallas, skapades står nu i färd med att lämna över det till en internationell organisation. Men då händer något, Dutch Boy skapar katastrofer i stället för att förhindra dem och man blir nu tvungen att skicka upp Jake Lawson, mannen som skapade Dutch Boy, i rymden för att fixa vad som är fel innan jorden går under.

Som ni hör är upplägget bra, men tyvärr vill man göra en riktig storfilm med budgeten för en något mindre film. Skådespelarinsatserna fungerar och vissa effekter är bra, men på det hela taget känns det lite slarvigt gjort och jag tror att man kanske inte riktigt hade tid och resurser till att göra det ordentligt. När man ser filmen känns detta otroligt trist. Alla förutsättningar finns för en storstilad katastroffilm, men nej, dit når man inte. Dessutom känns allt sådär sliskigt amerikanskt där man redan från början vet hur allt kommer att sluta. Att alla problem kommer rätta till sig. Precis sådant som jag avskyr i en film.

Det finns naturligtvis en skurk som man ska ogilla, en hjälte, två bröder som inte kan hålla sams och en stackars dotter som det är synd om. Alla ingredienser för en katastrof(film) men tyvärr blir "Geostorm" ett misslyckande och även om den underhåller stundtals är den långt ifrån vad man förväntat sig.


EXTRAMATERIALET

Tre dokumentärer om hur man spelade in filmen får vi och ja, de är hyfsat intressanta. Dock skulle man kunnat sätta ihop dem till en lite längre.


TRE SAKER

1. En del scener från NASA filmades på plats, men då jag varit där själv kan jag konstatera att det inte alls ser ut sådär. Man har lagt till en massa saker digitalt.

2. Man får inte tänka allt för logiskt när det gäller scenerna i rymden, då kommer man inte vilja se filmen...

3. Lite kul att se Andy Garcia igen. Det var ett tag sedan jag såg honom.


HANS-ÅKE LILJA (2018-03-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Tre dokumentärer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA