En riktigt sorglig film…

FILMEN

Holly och Gerry är som vilket par som helst. De bråkar, de älskar varandra, de lever sina liv och har sina problem som alla andra. Holly är den som oroar sig för deras framtid, den som oroar sig för om de ska kunna skaffa barn eller om de har för lite pengar. Gerry däremot är den som tar livet lite som det kommer.

När sedan Gerry dör av en hjärntumör slås Hollys liv i spillror. Hon blir oförmögen att ta sig an något över huvudtaget utan stänger in sig i deras lägenhet och sörjer. När hon sedan, några veckor senare, fyller 30 kommer det en tårta från Gerry. Först tror hon inte sina ögon men tillsammans med tårtan finns också en bandspelare som det står "spela mig" på. När hon gör det hör hon Gerrys röst och han försäkrar henne att han ska hjälpa henne igenom hennes sorgearbete. Han har skrivit tio brev till henne som hon kommer att få levererade på lite olika och ovanliga sätt när hon minst anar det. I dessa brev kommer Gerry att vägleda henne ut ur sorgen och tillbaka in i livet igen. Han avslutar alla breven med "P.S. I love you".

"P.S. I love you" är en varm och otroligt sorglig film om hur hemskt det är att drabbas av en otrolig sorg och hur svårt det kan vara att resa sig efter den. Holly spelas briljant av Hilary Swank och man känner verkligen för henne i hennes sorg. Gerry spelas också bra av den för mig okände Gerard Butler.

Som stöd i sin sorg har Holly den någon udda Daniel (spelad av Harry Connick Jr), sin mor (mycket bra spelad av Kathy Bates) och sina väninnor Denise och Sharon som spelas av Lisa Kudrow och Gina Gershon. Alla gör mycket bra ifrån sig och får verkligen filmen att lyfta. Innan jag såg filmen hade jag lite farhågor angående dess längd som är på lite över två timmar men efter att ha sett den kan jag bara konstatera att tiden flög iväg.

Bra manus, bra skådespelare och en underbar story gör "P.S. I love you" till en riktigt bra men samtidigt väldigt sorglig film.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som tyvärr handlar mer om hur skådespelarna berömmer varandra än om hur själva filmen spelades in.

Det i kombination med att den inte är längre än 12 minuter gör den tämligen ointressant.


TRE SAKER

1. "P.S. I love you" bygger på boken med samma namn av Cecelia Ahern

2. Lite kul är det att höra Jeffery Deam Morgan prata i bakom kulisserna filmen. Då hörs nämligen ingen av den irländska dialekt han har i filmen.

3. När Holly söker jobb i filmen har hon gjort A4-ark med olika yrken och sen listat för och nackdelar med dessa. Ett av jobben är vampyrdödare!?!


HANS-ÅKE LILJA (2008-09-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The making of
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA