En rätt typisk romantisk komedi

FILMEN

I "The Bounty Hunter" får vi se Jennifer Aniston i en rätt typisk Jennifer Aniston-roll. Hon spelar Nicole Hurley, en journalist som är något stort på spåren. Så stort att hon missar att infinna sig i domstolen för ett förhör när hon istället träffar en källa. Detta resulterar i att hon blir efterlyst och vad kan då passa bättre i en romantisk komedi än att hennes exman Milo Boyd som jobbar som prisjägare får uppdraget att leta reda på henne och se till att hon infinner sig i rätten?

Naturligtvis har de känslor kvar för varandra, några kärleksfulla och några mindre kärleksfulla. Ibland är de redo att börja om och ibland tål de inte varandra. Nicole jagar sin story och Milo de pengar han får om han för henne till rätten.

Jennifer Aniston bjuder som sagt inte på några större överraskningar men det gör däremot Gerard Butler som spelar Milo. Personligen har jag inte sett honom i någon komedi tidigare och i "Law abiding citizen" spelar han allt annat än en komisk roll. Han funkar dock bra som komiker även om filmen som sådan är sådär. Den är lite rolig emellanåt men den är också lite halvrörig och, som det brukar bli när det gäller den här typen av filmer, har den väldigt lite verklighetsförankring. Gangstrarna i filmen är överdrivna och det känns emellanåt lite för konstlat.

"The Bounty Hunter" duger som lite lätt lördagsunderhållning. Man kan se den och de 105 minuter den är känns inte bortkastade men den är definitivt inget som man kommer att minnas efteråt. Men som lite tidsfördriv funkar den.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är i första hand två bakom kulisserna-filmer där vi dels får följa inspelningen och dels får titta lite närmare på själva inspelningsplatserna. Filmen utspelar sig på många ställen och det har man tagit fasta på här. Tyvärr innehåller båda en massa prat och en mindre del intressant information om hur filmen faktiskt spelades in. Det känns mest som om vi får stå och titta på medan de spelar in filmen.

Sen har man även slängt in några regler för hur man undkommer en prisjägare och vad detta egentligen är, är korta klipp ur filmen med vad som ska vara roliga kommentarer till. Riktigt fjantigt om ni frågar mig.


TRE SAKER

1. Tydligen var det tänkt att Sarah Jessica Parker skulle spela Nicole. Varför det blev Aniston istället vet jag inte.

2. På Nicoles efterlysning står det att hon är född 1979 och 35 år gammal. Stämmer detta skulle filmen utspela sig 2014 vilket inget indikerar att den gör.

3. Rätt många gånger under filmen har Nicole på sig ett par handbojor. Längden på kedjan mellan dessa varierar dock mellan scenerna så antingen har Milo med sig flera eller så har man gjort en miss när man gjorde filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-08-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Making of, Stops along the road and Rules for outwitting a bounty hunter
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA