En film för gravida eller föräldrar

FILMEN

Om man tycker att det är viktigt att personligen kunna relatera till en film för att kunna njuta av den så får man i "The Back-up Plans" fall se till att man antingen 1) är med barn, eller 2) har fått barn. Då är man helt hemma.

Lyckligtvis för mig, som varken uppfyller punkt 1 eller 2, kan jag se på filmer utan att känna ett behov av att kunna relatera till dem. Tur det!

Zoe (Jennifer Lopez) är en modern kvinna i New York. Hon är singel med en stark längtan efter barn och familj, men hon har problem att hitta den rätte. Efter att stött och blött alla alternativ och samtidigt inte orkar vänta längre så beslutar hon sig för att göra en artificiell insemination.

Givetvis dyker den rätte upp bara minuter senare. Hon och Stan (Alex O'Loughlin) hamnar i samma taxi och stöter sedan på varandra då och då och allting leder till en kärleksrelation. Zoe får förstås lite panik när hon faktiskt har blivit gravid på första försöket och oroar sig över vad Stan ska säga. Han tar det bra, men Zoe fortsätter att oroa sig genom hela graviditeten. Kommer det att funka med Stan och kommer han känna sig som en riktig pappa?

Å ena sidan känns "The Back-up Plan" som en ganska typisk romantisk komedi. Den ser även ut som en typisk sådan med den här idylliska, lite romantiska sidan av New York där man bara kan strosa runt och vara glad och lycklig. Å andra sidan måste jag ändå säga att man fått till en lite annorlunda twist, även om jag inte riktigt kan redogöra för varför jag känner så.

Filmen är egentligen inte speciellt märkvärdig, men kan utan problem ses om man inte har något bättre för sig. En del scener är riktigt roliga, som när Zoe klämt in sig i en allt för tajt klänning och har allvarliga problem med att komma in i en taxi, eller alla scener där Zoe träffar en samling singelmammor som bara blir allt absurdare för varje gång hon ser dem.

Men som jag skrev i inledningen: är man antingen 1) gravid eller 2) nybliven förälder så lär man säkert känna igen sig både en och två gånger.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är inte värt att lägga så värst mycket tid på – fem minuter bortklippta scener och en elva minuter lång bakomfilm som mest är "åh, det är så fantastiskt att jobba med den och den" hela tiden.

Har man sin blu-ray-spelare uppkopplad mot Internet går det att få lite trivia och annat under filmens gång med hjälp av movieIQ.


TRE SAKER

1. Filmens förtexter är animerade i en stil som jag direkt kopplar till 60-talet. Det är mycket snyggt gjort.

2. Under eftertexterna får man se bloopers.

3. Tom Bosley, kanske mest känd för 255 (!) avsnitt som Howard Cunningham i "Gänget och jag" gjorde sin sista filmroll i denna film.


ANDERS JAKOBSON (2010-11-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD MA 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Bortklippta scener, Bakomfilm
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA