Hemma bra men borta bäst

FILMEN

När de ganska snälla Booverna kommer till jorden för att gömma sig för deras fiender, något de gjort så länge man kan minnas, stuvar de undan alla människor i Australien och skapar en sorts getto, men ett vänligt och rätt trevligt getto, och tar sen över resten av jorden. Detta är inget nytt för Booverna. De har flytt åtskilliga gånger, men nu hoppas de kunna stanna på jorden. Och det skulle de om det inte var för Oh. Han är den klantigaste Boovern och ingen vill umgås med honom. Men han ger inte upp utan bjuder in alla på en inflyttningsfest. Problemet, förutom att ingen kommer, är bara att han skickade ut inbjudan till alla i hela universum, inklusive deras fiende.

Samtidigt inser människan Tip att hennes mamma inte kommer tillbaka och att hon måste frita henne från utomjordingarna. Hon blir dock upptäckt och måste nu fly. Av en slump träffar hon Oh och efter många om och men flyr de tillsammans och båda får höra den andres perspektiv på vad om händer och varför.

Jag gillar "Home" för att den är både kul och lite tänkvärd. Det finna massor av humor i den. En del som är för de yngre och en del som är för de äldre. Själva Booverna är kul. De ser alla likadana ut men har olika personligheter. Oh är sådär oskyldigt klantig och råkar titt som tätt ut för problem. Men det löser sig till sist. Och dessutom får vi höra en hel del kända röster. Som Jim Parsons som Oh, Rihanna som Tip, Steve Martin som Captain Smek och Jennifer Lopez som Lucy.

"Home" är en film för alla i familjen och berättar om ett riktigt äventyr.


EXTRAMATERIALET

De enda som eventuellt blir glada av extramaterialet är de allra yngsta. Det är mycket rita och så här funkar Booverna och så vidare. Det enda som är lite intressant är ett alldeles för kort (typ två minuter) klipp där vi får se lite av skådespelarna bakom rösterna. Så med andra ord kan man med gott samvete skippa extramaterialet på denna… om man inte är under sex, sju år förstås.


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på boken "The True Meaning of Smekday".

2. Oh skulle egentligen hetat J. Lo. Tur att man skrotade den iden.

3. Vid ett tillfälle snurrar en tappad nummerplåt några varv innan den faller till marken. Det måste vara en vink åt "Tillbaka till Framtiden".


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (30/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA