Hare, kyckling eller människa?

FILMEN

Alla vet väl vem påskharen är eller hur? För även om vi inte direkt har en tradition som innefattar att gömma ägg och dyligt så vet vi ju ändå vem han är. Vi har hört talas om honom. I "Hopp" får vi träffa honom. Och inte nog med det, vi får även träffa den bilvande påskharen, E.B. Problemet är bara att E.B. inte vill bli påskhare. Han vill bli trummis i ett rockband vilket hans far inte alls gillar. E.B. är dock en bestämd liten hare så han flyr helt sonika till Los Angeles (vart annars?) för att göra karriär.

I L.A. träffar han Fred O'Hare (ni ser kanske redan nu vart detta leder?) som är rätt lik E.B. Även han är en besvikelse för sin far eftersom han inte lyckas få ett jobb, då han inte tycker att något jobb är rätt för honom. Efter en minst sagt förvirrande inledning blir ändå Fred och E.B. rätt bra polare och de kommer även på hur de ska lösa problemet med att E.B. vill bli trummis och att Fred inte får något jobb... på en och samma gång.

Jag brukar ha svårt för när man blandar animerat och liveaction men här fungerar det. Man har lyckats synka ihop de två så det fungerar riktigt bra. Animeringsmässigt finns det absolut inget att klaga på. Det är perfektionism ut i fingerspetsarna och allt ser perfekt ut. Själva karaktärerna är det heller inget att klaga på. E.B. är som en hare ska vara och elakingen, kycklingen Carlos, har en underbar personlighet och även om han är elak vill han inget hellre än att bli älskad. Rösten görs dessutom underbart av Hank Azaria.

Väljer man att se den svenska versionen av filmen heter E.B. i stället P.H. Easter Bunny har blivit Påsk Hare. Fred heter Hare i stället för O'Hare i efternamn. Sådana här översättningar av namnen brukar kunna bli lite jobbiga men här fungerar de. De fyller sin funktion och man har dessutom lyckats få till dem rätt bra och inte bara löjligt som det ibland blir.

Allt detta gör "Hopp" till en riktigt underhållande film för både vuxna och barn och jag har egentligen inget alls att klaga på. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet kan inte ses som något annat än en besvikelse. Visst, vi får se klipp från när skådespelarna gör sina röster vilket är trevligt men inget om hur animeringen gick till. I stället får vi se Ken Dourios försöka dansa och följa med Cody Simpson (som ingen utanför USA förmodligen hört talas om) som spelat in en cover som används i filmen på premiären. Som sagt, inget annat än en besvikelse.


TRE SAKER

1. Utgåvan innehåller tre skivor. En med blu-ray-versionen, en med DVD-versionen och en med den digitala kopian.

2. Russel Brand som gör E.B.s röst dyker även upp i en liten cameo.

3. David Hasselhoff gör en gästroll i filmen och säga vad man vill men han är riktigt kul när han sätter den sidan till. Dessutom bjuder han på sig själv ordentligt!


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Hopps värld, Fullt tillträde med Cody Simpson och Känslor i svall: Ken Daurios dans
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA