Rättvisan eller familjen?

FILMEN

"Undercover" är historien om Tommy som efter att ha deserterat från armén tvingas att hjälpa polisen infiltrera några gangsters. Gör han det kommer polisen se mellan fingrarna för det han själv, hans bror Vincent och hans kusin Joey gjort. Vincent och Joey har nämligen slagit sig in på brottets bana medan han Tommy försvarat sitt land.

Joey är nu något av en boss i sitt kvarter och om Tommy hjälper polisen att få fast den andra bossen Reggio, som är en ännu större skurk, lovar de alltså att se mellan fingrarna.

Tommy är naturligtvis motvillig till detta då det innebär att han måste förråda sin egen familj. Å andra sidan har han inget val. Gör han inte vad polisen begär kommer de att kasta Vincent och Joey i fängelse under en obestämd framtid.

"Undercover" är en rätt spännande film med en hel del bra skådespelare. Vi ser James Marsden som Tommy, Brad Renfro som den lätt efterblivne Vincent och Giovanni Ribisi som Joey. Vi ser även Brian Dennehy som agent Horvath, polisen som kräver att Tommy ska samarbeta med dem.

Det är kul att se dessa lite yngre skådespelare göra bra ifrån sig. Det är trots allt de som ska ta över när det gamla gardet gjort sitt och efter att ha sett "Undercover" känns det lovande. De gör alla vad jag förväntar mig och lite till. Speciellt Brad Renfro (som vi bland annat sett i "Klienten" och "Sommardåd") och Giovanni Ribisi (som vi bland annat såg som Phoebes bror i "Vänner") är otroligt bra i sina roller.

Tyvärr ser vi även Dennis Hopper i en liten roll. Turligt nog är det inte någon större roll då de flesta filmer han burit upp under senare tid floppat rejält…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en c:a 20 minuter lång dokumentär om filmen. Tyvärr handlar den mest om en scen och blir därför inte så intressant. Synd…


TRE SAKER

1. När jag först såg filmen slogs jag av vilket otroligt tråkigt omslag den har. Som tur är, så är filmen mycket bättre än man tror när man bara ser den på hyllan i videobutiken…

2. Filmens originaltitel är "10th & Wolf" och även om jag kan förstå att man inte ville ha den titeln i Sverige tycker jag att det är lite synd att man inte kunnat komma på en svensk titel. Originaltiteln syftar för övrigt på en gatukorsning i det område filmen utspelar sig.

3. Val Kilmer gör en underbar liten roll i filmen. Han spelar ett fyllo som kommer in på Joeys bar och beställer en Rock ’n’ Roll. En kort men kul scen. Vi ser även Tommy Lee (från hårdrocksbandet Mötley Crüe) i en lite roll som Jimmy Tattoo. Passande namn då få personer har fler tatueringar än Lee…


HANS-ÅKE LILJA (2007-07-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA