Evin Ahmad är bättre än sammanhanget

FILMEN

Framgångarna för "Snabba Cash" har uppenbarligen öppnat dörrar till den internationella film- och tv-världen för Evin Ahmad. Eller öppnat dem lite mer kanske då hon redan tidigare synts i internationella sammanhang, som "The Rain", men titelrollen i "Who is Erin Carter?" är hennes första internationella huvudroll. Hur det än är med den saken är det en insats som ger mersmak. Ahmad är den stora behållningen i en miniserie som i övrigt vill lite för mycket och tappar trovärdighet och fokus längs seriens gång.

Erin Carter är lärarvikarie på en engelsk skola i Barcelona. I inledningen av serien har vi sett hur hon fem år tidigare lämnade England under smussliga förhållanden med dottern Harper (Indica Watson). Exakt vad som ledde till detta får vi initialt inte veta, men nu bor de alltså i Barcelona tillsammans med Erins man, läkaren Jordi (Sean Teale).

När Erin och Harper hamnar mitt i ett livsmedelsbutiksrån visar det sig att hon kan försvara sig bättre än normala människor och när hon avväpnat och oskadliggjort en av rånarna känner denne igen henne. Erin får en hjältestatus men inser att hon dragit på sig alldeles för mycket uppmärksamhet då rånaren är kopplad till hennes förflutna och det ger lite knepiga ringar på vattnet. Hon får hemlig hjälp av polisen Emilio (Pep Ambròs) som är bästa kompis med Jordi. Han gör det inte helt gratis utan kräver gentjänster där Erin får göra en del lagligt tveksamma saker för att hjälpa Emilio i hans polisarbete. Men Emilio utreder farliga personer som snabbt vill ha tag på den där kvinnan som hjälper honom.

Det hela utvecklar sig till en allt mer komplicerad situation där Erins förflutna vävs samman med nutiden.

Serien låter faktiskt bättre beskriven än vad den är för den har definitivt sina brister. Långt från alla inblandade skådespelare hör till toppskiktet eller gör inte speciellt bra insatser. Det blir spretigt och knöligt. Något annat som skaver är att hela händelseförloppet blir lite för mycket och Erin blir en sådan där överdjävlig typ som kan ta hur mycket stryk och skada som helst och klara sig ur varenda knivig sits utan krångel. Det blir nästan löjligt till slut.

Dock vill jag återkomma till att jag inte alls vill lägga någon skugga på Evin Ahmad. Hon spelar bra, pratar utmärkt engelska och fungerar absolut som en actionfigur. Det är trots allt ganska avancerade actionsekvenser och Ahmad gör dem bra och trovärdigt. "Who is Erin Carter?" är kanske ingen miniserie att lägga på minnet men jag tror definitivt att den kan bli en språngbräda till någon tyngre för Ahmad. Alltid något.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Menybilden för serien i Netflix tv-app är en rejäl spoiler för något som händer långt in i serien. Väldigt slarvigt och konstigt. Nu kan det vara så att det är olika bilder i olika plattformar, men i tv:n var det i alla fall denna mycket avslöjande bild.

2. Musiken i serien är pumpande stämningsmusik som får mig att tänka på "Strike Back" som jag egentligen sett alldeles för många säsonger av. Inte helt oväntat är "Who is Erin Carter?" skapad av Jack Lothian som även ligger bakom "Strike Back".

3. Evin Ahmads nästa projekt ser ut att bli långfilmen "Den of Thieves 2" där hon spelar mot bland annat Gerard Butler och O'Shea Jackson Jr. På filmes IMDB-sida är Ahmad krediterad först...


ANDERS JAKOBSON (2023-09-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2023
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA