Pinsamt dåligt med Jamie Kennedy

FILMEN

Tiden är 1986. Platsen är en talangjakt på en skola där två break dancers ska göra upp om vem som är den bästa dansaren. I det ena laget, The Funky Fresh Boyz, har vi Justin, i det andra har vi Kip. Justin och Kip tävlar förutom att bli bäst även om deras drömmars tjej, Jens, hjärta.

Allteftersom tävlingen pågår känner Justin att han håller på att förlora och bestämmer sig för att göra en baklänges saltomortal som förutom att ge dem segern även kommer att vinna Jens hjärta en gång för alla. Saltomortalen misslyckas och Justin far av scenen och slår sig så illa att han hamnar i koma…

Snabbspola sedan 20 år fram i tiden och den nu 30-årige Justin ligger fortfarande i koma. Hans föräldrar har skött om honom under hela tiden men nu börjar de få ont om pengar. När läkaren sen föreslår att de ska stänga av respiratorn ser de ingen annan utväg än att göra det.

Som tur är för Justin kommer de just då förbi en vaktmästare som har radion på. Dessutom spelas just då en av Justins gamla favoritlåtar från 80-talet och han vaknar.

Så långt är filmen inne på rätt spår och man känner att det kanske skulle kunna bli något hyfsat av den. Sen kommer Jamie Kennedy in i bilden och förstör allt. Förutom att han är en kass skådespelare så är han dessutom inte det minsta rolig. Jag vet inte om det är hans förtjänst eller manusförfattarnas fel men som vuxen är Justin en total katastrof.

Jag kan komma på miljarder roliga saker man skulle kunna utsätta en kille från 80-talet som vaknar upp i 2000-talet för men inte en enda av dem är med i filmen. Nu låter man istället Justin bli någon idiot som bara för att han är en 12-åring i en 30-årings kropp inte vet de mest elementära saker om socialt umgänge. Resultatet? Inte trovärdigt och inte roligt.

Hur som helst, den vuxna Justin märker att Jen vuxit upp och blivit en kvinna som dessutom ska gifta sig med hans ärkerival Kip. Desperat bestämmer sig då Justin för att återförena The Funky Fresh Boyz och tillsammans med dem vinna en danstävling som Kips TV-bolag anordnar och i och med det även vinna tillbaka Jens hjärta.

Tyvärr misslyckas man helt och "Kickin' It Old Skool" blir istället en dryg 90 minuters plåga där Kennedy mest flamsar runt med sina lika dumma kompisar, pinsamt dåligt!


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Konstigt nog innehåller filmen bara en meny och den är den där man väljer vilket språk man vill ha…

2. Trots att Justin blivit 18 år äldre när han vaknar upp ur koman så passar ändå alla hans töntiga 80-tals kläder lika bra som när han var 12. För inte är väl tanken att han skulle ha gått och köpt dessa kläder idag?

3. Till filmens fördel ska det nämnas att man får en hel del sköna nostalgiinslag från 80-talet.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA