Tafflig dialog och larvig handling

FILMEN

"I love you, Beth Cooper" så säger Dennis inför hela skolan under sitt avslutningstal och det startar en natt som innehåller det mesta. Efter hans erkännande dyker nämligen Beth och två av hennes vänner upp på hans och vännen Richs fest, som de enda gästerna, och när Beths galne pojkvän Kevin dyker upp och ger sig på Dennis för att han visat intresse för Beth tvingas de fem fly hals över huvud för att klara livhanken.

Under natten fortsätter de att fly undan Kevin vilket i sin tur leder till att de krockar, får stryk, går på en stor fest, nakenbadar i skola och så vidare. Medan detta pågår kommer naturligtvis Dennis och Beth varandra närmare och tycke uppstår inte helt oväntat.

Filmen har sina poänger men framför allt är Paul Rust i rollen som Dennis rätt usel vilket gör det hela rätt bedrövligt. Han känns mest som en Jim-Carrey-wannabe som inte ens kommer i närheten av originalet. I rollen som Beth ser vi Hayden Panettiere som de flesta säkert känner igen från "Heroes" och även om hon är ljusår före alla andra när det gäller själva skådespeleriet har hon här en omöjlig uppgift. Inte ens hon lyckas få den taffliga dialogen och den rätt larviga handlingen att bli något man står ut att se en längre stund. Visst, det finns en del roliga sekvenser det erkänner jag men i det långa loppet är "I love you, Beth Cooper" som vilken annan collegefilm som helst, varken bättre men kanske lite sämre.

En eloge ska filmen dock ha för sitt slut. Visserligen slutar det rätt lyckligt men det är långt ifrån det självklara slutet att de faller i varandras armar och sen lever lyckliga i alla sina dagar. Den slutar lite tidigare än alla andra filmer. Just innan de två turturduvorna faller i varandras armar medan eftertexten rullar. Så om inte för något annat ska filmen berömmas för det.


EXTRAMATERIALET

Ett alternativt slut som faktiskt är rätt annorlunda jämfört med det som finns i själva filmen samt några borttagna scener som varken gör till eller från.


TRE SAKER

1. I en scen blir Dennis påkörd av Beths bil och den scenen ser verkligen realistisk ut.

2. Till en början var det ingen som ville veta av manusförfattaren Larry Doyles manus till filmen. Han omvandlade det då till en bok som blev tillräckligt populär för att filmas… och Doyles fick då skriva manus.

3. I en scen råkar Dennis spotta en tand på Beth. Håll ögonen på vilken hand Beth sen håller tanden i när hon tar upp den. Den flyttar sig nämligen magiskt mellan händerna beroende på vilken vinkel vi ser henne från…


HANS-ÅKE LILJA (2010-03-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Alternate ending and Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA