Courtney Cox lyckade återtåg

FILMEN

"Cougar Town" är Courteney Cox återintåg i TV-sofforna. Fortfarande är hon mest känd som Monica i "Vänner", men i och med "Cougar Town" börjar man faktiskt kunna se bortom Monica-rollen. Visst det finns massor av likheter mellan Monica och den ensamstående mäklaren Jules Cobb, men Jules är ändå sin egen i slutänden, frånskild och ensamstående mor till Travis. Henne man Bobby är dock aldrig långt borta. Bobby som bor på en båt, uppställd på en parkeringsplats, är fortfarande en stor del av Jules liv, men romansen mellan de två är som bortblåst... oftast.

Jules grannar Ellie och Andy bor lika mycket hos Jules som sig själva och detsamma gäller även den nya grannen Grayson, som Jules till en början har väldigt svårt för. Han är precis som hon frånskild, men till skillnad från henne har han en ny tjej varje kväll och dessutom riktigt unga tjejer. Och är det något Jules är rädd för så är det att bli gammal. Upplagt för konflikter med andra ord.

Lägg till Jules blåsta kollega Laurie och vi har ensemblen till serien. Stilen påminner en hel del om "Vänner". Vi får följa dessa vänner och dela deras liv både när det är glädje och sorg. Det finns gott om intriger och förvecklingar men dessa görs hela tiden med en stor portion humor och "Cougar Town" är rakt igenom en komediserie. Man skulle nästan kunna tro att det är Monica som flyttat från gänget i "Vänner" och blivit vuxen…

Och det hela blir roligt. Julias noja över att bli gammal tillsammans med de andras personligheter är en riktigt lyckad mix och man börjar som sagt se bortom Monica-karaktären (vilket jag trodde jag skulle ha svårt att göra) och det finns stort hopp för Cox och de andra att "Cougar Town" blir lika lyckad som just "Vänner", även om 10 säsonger är riktigt svårt att slå.


EXTRAMATERIALET

Det finns en hel del extramaterial med här. En del seriöst i form av en dokumentär om inspelningen, borttagna scener och bloopers. Sen finns det även något som man kallat för "Saber-Tooth Town" vilket är en parodi på serien från Jimmy Kimmel show.

Man har även hittat på två program som leds av karaktärerna i serien. Den ena av Barb med titeln "Ask Barb" där hon svarar på frågor från tittarna, alla snuskiga. Den andra heter "Stroking it with Bobby Cobb" och leds inte helt otippat av Bobby. Här ger han oss golftips. Tyvärr är inget av det senare speciellt roligt.


TRE SAKER

1. Säsong ett består av 24 halvtimmesavsnitt och en andra säsong rullar nu för fullt i USA.

2. När serien skapades funderade man på att byta namn på den. De förslag man hade var "Friends & Family", "Friends & Neighbors", "Neighborhood Jules", "The Cul de Sac", "The End of the Street", "The Neighborhood" och "Neighborhooding". Tillslut bestämde man sig dock för att behålla "Cougar Town".

3. Alla avsnitt i säsong 1 har namn efter Tom Petty-låtar.


HANS-ÅKE LILJA (2010-12-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2010
Bolag: Disney
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Taming Cougar Town, Deleted Scenes, Bloopers, Saber-Tooth Tiger Town (Jimmy Kimmel Live), "My Sexualitay" Music Video, Ask Barb, Stroking it with Bobby Cobb
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA