Lite för enkelt när Long manusdebuterar

FILMEN

Det här med att motsatser dras till varandra är inget som Sam (Justin Long) verkar tro på för när han intresserar sig för den ärtiga tjejen på kaffestället gör han allt i sin makt för att bli hennes drömman som gillar samma saker, även om det betyder att lämna sin egen komfortzon ordentligt.

Sam är författare och försöker få till sin första egna bok. De tre han har släppt har varit böcker baserade på populära filmer som han helt enkelt förvandlat till romaner. Ett trist jobb som inte ger den kreativa frihet han hoppas på. Men lika trögt som det går på skrivfronten går det på tjejfronten och när den här kaffetjejen, Birdie (Evan Rachel Wood), väl visat lite intresse blir han villrådig.

Det är hans rumskompis Eliot (Keir O'Donnell) som föreslår att han ska titta på Birdies intressen, men Sam drar det till sin absoluta spets och börjar läsa samma böcker, lära sig spela gitarr och dricka bourbon och tycka och göra precis som han förväntar sig att hon vill. Och det fungerar, men samtidigt börjar Sam känna att han tappar bort sig själv och inte riktigt orkar hålla lögnen igång så värst länge.

Som gjort för en jobbig situation, men så blir det inte. När Justin Long manusdebuterar tillsammans med sin bror Christian och Keir O'Donnell blir det en alldeles för enkel historia. Någon dramatisk tyngd blir det aldrig och som romantisk komedi sett blir filmen en charmig axelryckning. Det är inte en dålig film, men betygsmässigt hamnar den på "så där" när de 87 minuterna gått klart. Det är några roliga scener och ett par knäppa biroller gjorda av kända ansikten, men Long-bröderna får nog fila lite mer på manuset till nästa gång.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I fyra rutor längst ned presenteras några av de större birollsinnehavarna med bilder, vilka sannolikt inte är plockade från filmen. "Mumien"-bekanta Brandon Fraser är i filmen skäggig och sunkig och inte allt någon renrakad kostymkille som på bilden.

2. Utöver Fraser är det Vince Vaughn, Sam Rockwell och Sienna Miller man ser på bilderna. Här kunde man även klämt in Peter Dinklage som gör en betydligt större och viktigare biroll.

3. Jag hoppades in i det sista att filmens titel skulle ha något med Joni Mitchells låt med samma namn att göra, men så var det inte. Trist.


ANDERS JAKOBSON (2014-08-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA