Får man göra vilken skit som helst?

FILMEN

Det görs mycket dålig film. "When in Rome" är en av dem. Den ger absolut ingenting och duger inte ens till att slötitta på. Jag är så trött på sådana här filmer som saknar udd och bara känns ihopslafsad. Trots stora skådespelarnamn som Kristen Bell, Anjelica Huston och Danny DeVito är filmen platt fall och 87 bortkastade minuter. Fast man ska vara nöjd över att det inte är fler minuter än så.

Beth (Kristen Bell) är tjejen som arbetar för mycket men som älskar sitt jobb. När systern ska gifta sig med sin stora kärlek som hon har känt i två veckor tar Beth flyget till Rom, där bröllopet äger rum, för att medverka vid ceremonin. I Rom blir hon småförälskad i Nick som är best man på bröllopet. Men förälskelsen tar slut lika fort som den börjar och Beth som inte riktigt är öppen för kärlek tar upp några mynt ur fontänen Fontana de Amore och väcker då liv i okända krafter som får ett antal män att bli som galna i henne. Tillbaka i New York träffar hon åter igen på Nick som blivit förälskad i henne. Det har även en handfull andra män också blivit. Vad är förtrollning och vad är på riktigt?

På baksidan av filmen står det att detta är en av årets mest romantiska komedier. Fel. Det här är bland den sämsta romantiska komedi jag någonsin sett.

Det står även att vi inte får missa denna stjärnspäckade och hysteriskt roliga komedi. Fel. Jag skrattade en, max två, gånger. Missa den gärna.

Tydligen kommer vi att vilja se om filmen igen och igen. Fel. Den här filmen kommer jag aldrig någonsin sätta in i min dvd-spelare igen. Aldrig.

Filmen är rakt igenom överdriven, töntig och jag blir förbannad över att det här är precis en sådan film folk skulle säga "typisk tjejfilm" om. För det är det. Men jag är tjej och jag kräver mer än så här.


EXTRAMATERIALET

Inte ens de bloopers vi bjuds på i extramaterialet är roliga. De borttagna scenerna är lika tråkiga som de som blev kvar och två musikvideos hade jag kunnat vara utan.


TRE SAKER

1. Pappan till Beth spelas av Don Johnson. Det var inte i går jag såg honom. Mamman görs av Peggy Lipton som jag mest förknippar med Norma i "Twin Peaks".

2. Filmen är regisserad av mark Steven Johnson som ligger bakom filmer som bland annat "Daredevil" och "Ghost Rider". Lite annan genre på denna film.

3. När sluttexterna börjar rulla så drar hela gänget igång någon töntig dans. Då smäller jag av.


MARIA EREMO (2010-10-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Disney
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Bloopers. Borttagna scener. Musikvideos.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA