Mer matregn i Jurassic Park-stil

FILMEN

Flint är tillbaka. Ni minns honom som uppfinnaren som uppfann maskinen som man häller vatten i och det kommer mat ur. Han uppfann den för att ge alla människor mat, men när den hamnade i ett oväder och försvann i en tyfon började det regna mat och köttbullar över ön Swallow Falls. Nu i andra filmen visar det sig att maskinen fortsatt att fungera och inte förstörts som man trodde tidigare. Enda skillnaden nu är att den gör maten levande i stället för att producera den.

Här får man väldigt starka "Jurassic Park"-vibbar då upplägget är lite detsamma. Vi har en ö där finns farliga djur (i det här fallet matdjur) som ingen trodde skulle kunna finnas och vi har en grupp som beger sig till ön för att ta hand om det som hänt där (här ska man stänga av maskinen så att alla matdjur dör). Det finns andra likheter men det var detta som först fick mig att tänka på "Jurassic Park"

Sen finns det naturligtvis en elaking också och den här gången är det uppfinnaren Chester V som till en början är Flints hjälte. Det är han som vill att Flint ska stänga av sin maskin men han ska visa sig ha en alternativ agenda. Han vill inte allt Flints bästa utan har helt sin egen vinning i åtanke.

Tyvärr lever inte uppföljaren upp till originalfilmen som var mycket roligare. Här blir det rätt fjantigt när det kommer en gullig jordgubbe och börjar prata med Flint och gänget. Eller när Flints pappa fiskar med ett gäng förvuxna gurkor… Det blir inte så roligt som man förmodligen hade tänkt sig. Det blir i stället lite larvigt. Vissa av karaktärerna fungerar fortfarande men det räcker inte. Manuset känns inte ordentligt genomarbetat och tyvärr blir filmen en stor besvikelse.


EXTRAMATERIALET

Extramaterial finns det gott om och det mesta handlar om hur filmen gjordes. Vi får se hur man animerade den, vem som gjorde rösterna till vilken karaktär, en musikvideo till en låt som används i filmen, kommentarspår och så vidare. Dessa ger en väldigt bra inblick i hur filmen gjordes.

Vi får även fyra kortfilmer med karaktärerna i filmen men de känns inte speciellt intressanta. De är inte speciellt roliga och de är dessutom inte alls lika bra animerade som själva filmen. Men extramaterialet som så får ändå godkänt.


TRE SAKER

1. Terry Crews ersätter Mr. T när det gäller rösten till Flints pappa.

2. Det blir lite för mycket likt "Jurassic Park" vilket känns mest trist tycker jag. Det hade varit roligare om man varit lite originell.

3. Ursprungligen skapade man 120 olika matdjur men bara 39 används i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2014-04-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Kommentarspår med filmskaparen, Ett matdjurs anatomi, Produktionsdesign: Tillbaka till köket, Fantastiska eftertexter, Cloudy Cafe: Vad står på menyn?, Att bygga matdjuren, Den mystiska sasquash, Delikata produktionsdesign, Cody Simpson "La Da Dee" musikvideo och bakom scenerna
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA