Brothers in Law är tillbaka för mer action

FILMEN

Dags att återigen träffa det omaka polisparet James och Ben. James är den erfarne polisen medan Ben är den som vill vara polis men inte riktigt lyckas. Han är visserligen polis, hur det nu gick till, men han lyckas alltid ställa till det och man funderar verkligen på hur han över huvud taget kunde få anställning. Men just det får vi inte reda på i filmen utan vi får bara acceptera att så är läget.

När vi kommer in i filmen ska James åka till Miami för att förhöra ett vittne om hur han krypterat ett USB-minne som de vill komma åt. Han tar då med sig Ben mest för att han vill få honom att inse att polisyrket inte är för honom och som tittare undrar man varför ingen berättat det för honom tidigare. Men återigen får man köpa att han jobbar som polis hur underligt det än kan verka.

Filmen är full av action och det händer saker hela tiden så ur den synvinkeln finns det inget att klaga på. Den är dessutom rätt rolig även om det ibland går lite för långt. Men den underhåller och det är vad den ska göra. Detta är inte en film som inbjuder till djupa tanker om livet och existentialism, utan här är det action, våld, skratt och en massa bilåkande. Och som sådan fungerar den perfekt.

James spelas av Ice Cube och Ben av Kevin Hart och de gör båda rätt bra insatser. Så, på det hela fungerar filmen bra. Den är ganska lagom och även om jag förmodligen inte kommer se den igen underhöll den mig under de 100 minuter den pågick.


EXTRAMATERIALET

Vi får en fejkad polisrekryteringsfilm och vi får även se hur den spelades in. Vi får lite borttagna scener, gag reels och en bakom kulisserna-film. Mycket skojade och ryggdunkande blir det men samtidigt är det intressant att se hur vissa delar av filmen spelades in.


TRE SAKER

1. Redan när jag recenserade "Ride Along" så skrev jag att en uppföljare planerades för 2016 så de höll verkligen schemat.

2. Omslaget är riktigt fult!

3. Ben envisas med att kalla honom och James för Brothers in Law vilket på engelska både betyder svågrar och bröder inom lagen. En rätt bra ordvits.


HANS-ÅKE LILJA (2016-06-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Ride along with us, Gag reel, Behind the scenes of Ride along with us, Kevin and Cube: Brothers-in-law, Inside black hammer vision och kommentarspår
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA