En fängslande inledning en bra film

FILMEN

Felix är som vilken hårt arbetande kille som helst. Han jobbar med att köra värdetransporter och trivs rätt bra med sitt arbete och sitt liv, även om han inte har det speciellt bra ställt. Allt detta tar dock slut den dagen då hans bil kapas och han tvingas hjälpa tre rånare att ta sig in på värdetransportföretaget och råna och mörda alla anstälda. Även Felix skjuts i huvudet men mot alla odds överlever han en kula i huvudet.

Han opereras och efter en tid är han hemma igen. Dock är han inte längre samma person som innan rånet. Nu är blir han ofta arg och har även svårt att komma ihåg saker. När sen polisen, som tror att rånet är ett insiderjobb, misstänker honom blir det för mycket för Felix. I ett sista desperat försök ger han sig själv ut för att finna de som ställt hans värld på ända.

John Leguizamo är helt perfekt i rollen som Felix. Innan överfallet är han den vanlige kämpande amerikanen personifierad och ännu bättre är han som Felix efter överfallet, då som det plågade offret som bara vill ha upprättelse. Vi ser också Rosie Perez som Felix fru. Även hennes liv ställs på ända då Felix nu är en helt förändrad man och hon förkroppsligar dessa problem mycket bra.

Tyrese Gibson, som för mig är okänd, gör bra ifrån sig i rollen som Adell, mannen som kapar Felix bil och även den som skjuter honom i huvudet. "The Take" är till en början rätt grym men övergår sedan till en otroligt sorlig berättelse om en mans kamp för rättvisa.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulissernafilm som berättar lite om hur inspelningen gick till samt lite borttagna scener. I vanliga fall brukar jag uppskatta att se vad som klipps bort men här är det tämligen ointressanta klipp som tyvärr hör hemma i papperskorgen. Vi får även ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. John Leguizamo är en otroligt duktig skådespelare. Ju mer jag ser med honom desto mer imponerade blir jag.

2. Bobby Cannavale som spelar polisen som utreder rånet känner säkert många igen. Han har förmågan att dyka upp lite över allt och i alla möjliga sammanhang.

3. Under de första 20 minuterna av filmen satt jag som fastnaglad vid TV:n. Filmens inledning är otroligt spännande.


HANS-ÅKE LILJA (2008-08-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår med regissör och fotograf, Borttagna scener och Bakom kulisserna
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA