Trampar samma ställe hela tiden

FILMEN

Det är slutet av 50-talet i Miami, staden dit maffian rör sig för att komma bort en stund. Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan) äger det stora hotellet Miramar Playa, men inte helt smärtfritt. Pengaproblemen är ett faktum och nästan halva hotellet ägs av maffiabossen Ben Diamond (Danny Huston). Medan Ike försöker hitta lösningar på sina problem fredligt är Ben lite hårdare och det är inte helt ovanligt att det hela slutar med död. Hur mycket kan Ike ta för att hålla sitt kära hotell öppet?

Jeffrey Dean Morgan är utmärkt i rollen som Ike. Skillnaden mellan att vara hård och mjuk är hårfin och Morgan lyckas perfekt att balansera mellan dessa. Andra riktigt bra karaktärsskildringar är Danny Hustons version av Ben Diamond. Det kryper i kroppen varje gång han kommer i bild, precis som det bör med den typen av karaktär.

Den här serien handlar dock inte bara om Ike och hans kamp för sitt hotell. Det är också berättelsen om hans familj. Frun Vera (Olga Kurylenko) lade dansen bakom sig när hon följde med Ike och gifte sig med honom. Nu kämpar hon att bli accepterad av de andra fruarna och att få egna barn. Ikes son Stevie (Steven Strait) faller för Ben Diamonds fru och de inleder en farlig romans. Ikes andra son Danny (Christian Cooke) står på lagens sida och vill jobba för distriktsåklagaren, vilket skulle ställa till mycket problem för Ike. Allt detta bäddar för spänning och visst ligger spänningen där bak och gnager hela tiden. Som åskådare vill man hela tiden att Ike ska klara sig ifrån Ben och ifrån åklagaren som är efter honom.

Trots den underliggande spänningen är detta ganska långt ifrån action. Stundtals blir det ganska långtråkigt. Tempot är långsamt och samma sak tas upp om och om igen. I varje avsnitt är Stevie och Ben Diamons fru oroliga att någon ska komma på dem. Trots det slutar de inte med det de gör. I varje avsnitt försöker distriktsåklagaren få Danny att avslöja något, men det händer aldrig. Vi kommer aldrig framåt utan står och stampar på samma ställe hela tiden. Tråkigt då det annars är en väldigt intressant och välspelad serie.


EXTRAMATERIALET

Flera kortare inslag som berättar mer om bland annat Magic City, bilarna som används och modet. De är alla intressanta tillägg som till viss del gör att man får större förståelse för serien. Det är också smart att ha det som mindre klipp som delas upp på de olika temana i stället för att ha en längre dokumentärliknande film. Absolut sevärt efter att man sett hela serien.


TRE SAKER

1. I första avsnittet firas det nya året 1959 in. I ett senare avsnitt visar en säljare ett program på TV:n som är Eurovision Song Contest 1958 när Italien framför sitt bidrag "Nel blu dipinto di blu (Volare)".

2. Andra säsongen av serien beställdes innan första säsongen visats. Alltså påbörjades andra säsongen innan någon visste hur den skulle mottas.

3. Skaparen Mitch Glazer skrev rollen Ben Diamond med skådespelaren Danny Huston i tanken.


EMMA ÅKERLIND (2014-03-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Starz Studios: Magic City, The Cars of Magic City, The Style of Magic City, Building an Empire, The Golden Age of Music, Miami Beach: The Real Magic City
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA