Man skulle skippat Dolph Lundgren

FILMEN

Danny har ett väl beprövat knep för att få tjejerna intresserade. Han har helt enkelt på sig en vigselring och när de inte tror att han är intresserad blir de själva desto mer intresserade. Han har kört med detta trick sedan han av misstag upptäckte vigselringens makt när han blev bedragen av sin blivande fru på självaste bröllopsdagen. Och det verkar ha fungerat i stort sätt varje gång. Tills han träffar Palmer och blir kär på riktigt. Hon hittar hans vigselring och för att komma ur det hela hittar han på att han ligger i skilsmässa. Danny arbetar som plastikkirurg och hans assistent Katherine får nu spela den otrevliga frun som han ska skilja sig från. Naturligtvis går allt åt skogen och hans lögner blir mer och mer tilltrasslade och innefattar snart en älskare till före detta frun vid namn Dolph Lundgren och två barn.

Till en början är filmen rätt underhållande men när hela gänget ska åka på semester till Hawaii och vi för första gången får se Dolph (och detta är alltså inte skådespelaren Dolph Lundgren utan en karaktär som heter likadant) sjunker hela filmen. Han dyker upp som en påhittad fårförsäljare som bryter på tyska (eller något åt det hållet) och slemmar över Katherine mest hela tiden. Att inte Palmer inser att något är fel här gör henne förmodligen till den dummaste människan på jorden men sådant kan man köpa i en komedi, men här blir det inte ens roligt. Filmen sjunker som sagt och hämtar sig aldrig riktigt igen.

"Min låtsasfru" är faktiskt riktigt usel. Det är som om man tagit alla roliga idéer man fått, slängt dem i en hatt och sagt att nu måste alla dessa in i filmen och det är bara att dra en efter en och se till att få in dem i manuset. Ett fåtal skrattar man åt för att de är roliga, men de flesta skrattar man åt för att de är så pinsamt dåliga. Och så när slutet kommer har man redan för en timme sedan räknat ut vad som ska hända och naturligtvis händer det. Väldigt förutsägbart och inte ett dugg spännande.

När det gäller skådespelarna så är Adam Sandler och Jennifer Aniston de som levererar. De ger oss det vi kan förvänta oss. Tyvärr gör de det i en handling som är så dålig att den tar ner även deras agerande och de, som allt annat med filmen, får lida. Nicole Kidman dyker lite oväntat upp som en barndomskamrat till Katherine. De kom inte speciellt bra överens som yngre och detsamma gäller idag. Nu är inte Kidmans roll speciellt stor eller betydande för filmen, men då den är minst sagt oväntad lyfter den ändå filmen lite. Men i stort är "Min låtsasfru" ändå en stor besvikelse och jag har svårt att se hur någon av de inblandade kan vara speciellt nöjda med sin medverkan i filmen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består förutom två kommentarspår, borttagna scener och skrattmissar av en hel bunt dokumentärer om filmen. Några få visar lite av hur den spelades in, medan de andra fokuserar mest på saker som hur en specialeffektskille går runt och lägger en låtsasspindel på folks axlar och hur Brookly Decker (som spelar Palmer) lurar alla att hon fiser under inspelningen av en scen.

Man har med andra ord satsat på kvantitet i stället för kvalitet när det gäller extramaterialet.


TRE SAKER

1. Sandlers karaktärs blivande fru i filmens inledning är hans fru i verkliga livet, Jackie Sandler. Och det tennisproffs som älskar *NSYNC som Palmer träffar på planet är Brookly Decker man i verkliga livet, tennisproffset Andy Roddick.

2. Detta är första filmen Adam Sandler och Jennifer Aniston jobbar ihop på trots att de känt varandra i över 20 år, innan de blev kända.

3. Bäst i filmen är nog ändå Bailee Madison (som spelar Katherines dotter Maggie) när hon lägger sig till med en brittisk accent.


HANS-ÅKE LILJA (2011-07-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Sony
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Ännu fler borttagna scener, Misslyckade tagningar, 9 minidokumentärer och Kommentarer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA