Blandning av moral och skratt

FILMEN

Chuck och Larry är bästa vänner. De jobbar båda som brandmän och ställer upp för varandra i vått och torrt. En dag räddar Larry (Kevin James) livet på Chuck (Adam Sandler) och Chuck svär att ställa upp för Larry om han behöver hjälp med något. Vad som helst, när som helst som han uttrycker det.

Det skulle han naturligtvis inte gjort. Larrys fru har nämligen gått bort och då Larry trots allt har ett ganska farligt jobb vill han sätta sina barn som mottagare av hans livförsäkring om något skulle hända honom. Detta går dock inte utan det enda han kan göra är att skaffa sig en ny livspartner och sätta denne som mottagare.

Larry som inte umgåtts med en annan kvinna sedan fruns bortgång kommer på idén att han och Chuck ska ingå partnerskap och att Chuck (som Larry litar till 100% på) då skulle stå som mottagare av livförsäkringen och då kan se till att pengarna hamnar hos barnen. Lysande… tycker i alla fall Larry.

Efter många om och men går en motvillig Chuck med på idén och allt verkar vara fixat. Ända tills myndigheterna börjar granska deras partnerskap. Då gäller det för Chuck och Larry att agera homosexuella på ett väldigt trovärdigt sätt. Detta är dock inte helt enkelt för Chuck som inte tillbringat en dag under de senaste 20 åren utan en kvinna.

Filmen innehåller naturligtvis många roliga situationer som uppstår när Chuck och Larry "kommer ut" som homosexuella men samtidigt visar den på en intolerans som jag tyvärr tror stämmer rätt bra överens med verkligheten.

Både Sandler och James är bra i sina roller och även om en del av skämten är slag under midjan är majoriteten rätt kul. Tyvärr är slutet av filmen så högtravande och moralistiskt att det sänker hela filmen. Under större delen av filmen satt jag nämligen och funderade på hur man skulle lösa hela den här homosexuell lögnen. Att de skulle leva som homosexuella resten av livet var inte direkt troligt utan på något sätt skulle regissören vara tvungen att låta lögnen avslöjas. Tyvärr valde han moralpinnevägen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett gäng dokumentärer om hur filmen gjordes. Någon fokuserar på stuntscenerna, några på vilka andra stora namn som deltog i filmen (bland annat musikern Dave Matthews och Richard Chamberlain). Dessa är dock rätt ointressant och blir snabbt lite tråkiga.

Desto roligare är några bortklippta tabbar där gänget inte kan hålla sig för skratt. Dessutom får vi också borttagna scener och kommentarspår.


TRE SAKER

1. Ving Rhames, denna jätte till karlakarl kommer ut som homosexuell i filmen och gör bland annat en mycket kul dans i duschen på brandstationen. Enormt roligt.

2. Larrys son i filmen är helskön, speciellt när han steppar.

3. Vi ser även Steve Buscemi som kontrollanten som undersöker Chuck och Larrys förhållande och som vanligt är Steve underbar på att spela lite udda typer.


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Outrageous deleted scenes, Kommentarspår med regissören "Laughing is contagious" -Hysterical outtakes and funny moments with the cast "I now pronounce you husband and... husband?" -Go behind the scenes with the cast as they reveal their favourite moments from the film, "Look who stopped by" -Adam and Kevin reflects on the hilarious actors who did cameos, "Stop, drop and roll" -Join the stars of the film as they explain how the dangerous stunts were performed, Dugan: The hands-on director
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA