Tre gånger Schneider i samma usla film

FILMEN

I "South Park - Säsong 6" parodierar Trey Parker och Matt Stone på ett magiskt sätt ALLA trailers till Rob Schneider-filmer. Mannen har gjort mycket skit, det är ett som är säkert, och "Big Stan" är så klart inget undantag.

Schneider spelar andelslägenhetförsäljaren Stan som gjort sig en förmögenhet på ett inte helt ärligt sätt, och givetvis blir han dömd till fängelse. Hans advokat lyckas ge honom sex månader att "fixa sina affärer", vilket Stan utnyttjar till att med hjälp av en risig kung-fu-expert kallad Mästaren (David Carradine) träna upp sig på alla möjliga konstiga vis för att kunna försvara sig och inte bli våldtagen.

Väl på plats visar det sig att Mästaren utbildat Stan väl, för han sparkar skiten ur den tuffaste fången på en gång och får både respekt och makt som han utnyttjar för att förändra stämningen på fängelset. Men det visar sig att det finns en anledning till att Stan hamnat på just det här fängelset och snart är han insyltad i något riktigt smutsigt - mot hans vilja.

Det förbluffar mig att manuset är skrivet av Josh Lieb med 138 avsnitt av "The Daily Show" på meritlistan. Var han praktikanten som vässade de riktiga författarnas pennor eller vad är det frågan om? Det här är en mer eller mindre bedrövlig komedi med en flortunn plott och skämt som borde fått vilken producent som helst att lägga ned alla planer på att filma dyngan.

Liksom i "Let’s go to prison" är det stora humortemat i filmen att man blir våldtagen om man hamnar i fängelse, och det tjatas i all evighet om detta och det var inte roligt i den filmen och det är inte roligt här heller.

Det är faktiskt ingenting som är roligt i filmen. Jag skrattar inte en sekund, jag drar inte ens på munnen och jag kan faktiskt inte komma på vilken sorts humor man ska ha för att tycka att det här skräpet är roligt.

Det enda jag tar med mig är att Rob Schneider är riktigt vältränad och kan fajtas på ett hyfsat trovärdigt sätt, och det är väl kanske inte det jag vill ha med mig efter att ha sett en komedi.


EXTRAMATERIALET

Ingenting. Tack och lov.


TRE SAKER

1. Vad menar jag med rubriken till den här recensionen? Jo, förutom att spela huvudrollen har Rob Schneider även regisserat filmen och dessutom på något sätt fått in sin mamma i en liten biroll.

2. David Carradine spelade ju Bill i "Kill Bill", vilket så klart har fått baksidetextförfattaren att mena att han lär ut "seriöst självförsvar i värsta 'Kill Bill'-stil". Carradine dog i början av juni 2009, med 222 filmer på meritlistan.

3. Här är förresten South Parks tre Rob Schneider-trailers. Bör inte missas!


ANDERS JAKOBSON (2009-06-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA